Opel Astra u režiji Irmschera

Opel Astra u režiji Irmschera

NOVA generacija Opel Astre je nedavno doživjela europsku premijeru u Ženevi i već pala u ruke njemačkih tunera. Kad je Opel u pitanju, Irmscher je broj 1 i nudi svoju izvedbu nove Astre.

Najnoviji Opelov model se prije nekoliko dana premijerno prikazao hrvatskoj javnosti i izazvao veliko zanimanje. Automobil je posebno privukao mlađu populaciju, koja već u serijskoj izvedbi prepoznaje sportski karakter, a možda i dobru podlogu za tuning. Opelov specijalist za početak nastupa oprezno i tek ispipava bilo javnosti nudeći blagi tuning baziran na izmjenama eksterijera.

Vanjština je prerađena tek decentno i bazira se na detaljima. Sprijeda se predlaže tek nova maska hladnjaka po cijeni od 130 eura, dok će na nove masivnije odbojnike trebati pričekati do uvrštenja u ponudu. Na boku je, uz zadebljanje pragova, uočljiv tek ukrasni poklopac spremnika za gorivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naravno, aluminijski naplatci su već u ponudi, a predlažu se dva modela (Stila, Delta) od 18 i 19 inča na koje idu niskoprofilne gume mjera 225/40 R18 odnosno 235/35 R19. Dvostruki završetak ispušnog sustava vidljiv na izložbenom primjerku daje naslutiti njegovo skoro uvrštenje u katalog. Za sada je u ponudi tek krovni spojler po cijeni od 230 eura.

U izmjene interijera se nije previše zadiralo. Dok ne ponudi kožom obložen interijer i brojne alu i titan umetke, njemački tuner predlaže tek opremanje nove Astre alu-pedalama vrijednim 80 eura, te pretincem između sjedala po cijeni od stotinjak eura.

Što se tiče mehanike, preinake su doista minimalne. Motori su ostali isti, a novost je tek ponuda tvrđih opruga (280 eura), koje Astru približavaju cesti za 30 mm. Ispušni sustav je ostao isti, tek je dodan dvostruki eliptični završetak, koji se brine za nešto reskiji zvuk motora.

Irmscher nudi trenutno paket za novu Astru, koji predstavlja tek ulazak u tuning i predstavlja odličnu bazu za daljnje prerade.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara