Oprah otvara još jednu školu

Oprah otvara još jednu školu

Jedan je utjecajni američki tjednik, pišući o predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u, nedavno napisao: "Zar je važno tko će nam biti predsjednik kad imamo Opru?", no previdio je važan podatak, koji tu voditeljicu po nekim stvarima stavlja čak i ispred prvog čovjeka države. Dok predsjednici škole otvaraju od državnog novca, Oprah to radi iz vlastitog džepa, pa je i nova škola, njezin drugi veliki afrički projekt, izgrađena od sredstava Oprine zaklade Angels Network i, naravno, njezinog novca.

Osnovna škola Seven Fountains sagrađena je u gradu Shayamoyi, na nju je utrošeno oko 1,2 milijuna dolara, a moći će primiti 1000 djece. Na današnjem otvorenju očekuju se brojne osobe iz javnog života, koji podržavaju sve Oprine humanitarne akcije i dodatno privlače publicitet na projekte najpoznatije američke voditeljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, roditelji djevojaka koje pohađaju Oprinu školu nedaleko od Johannesburga žale se da su profesori prestrogi, a program pretežak za njihovu djecu. Osim toga, smatraju da su dva sata mjesečno, koliko mogu viđati svoju djecu, premalo, i traže od voditelja škole da hitno promijene svoju politiku.

Ravnatelj škole John Samuel smatra da tek nekolicina roditelja negoduje zbog nedovoljnog poznavanja pravog akademskog režima, a napise u svjetskim medijima naziva senzacionalizmom. "Nezadovoljno je nekoliko roditelja, koji su se s Oprom čuli telefonski i problem je riješen. Napisi o strogom režimu i žalbama roditelja u najvećoj su mjeri netočni", zaključio je Samuel.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara