Palestina pod svaku cijenu želi na Eurosong

Palestina pod svaku cijenu želi na Eurosong

Palestina je, u nastojanju da se što više približi Europi, odlučna u nastojanju da se počne natjecati na Eurosongu. Bassem Abu Sumaya glavni je inicijator te ideje, a navodno ga podržava i predsjednik Mahmoud Abbas, te zajedno s njim smatra kako bi nastup na Eurosongu mnoge potakao da tu izraelsku pokrajinu počnu smatrati državom, ili barem zasebnom cjelinom.

Njihov glavni argument je činjenica da Izrael, kao neeuropska zemlja, već dugi niz godina nastupa na Eurosongu, a 1999. godine su iz tog natjecanja izišli kao pobjednici (doduše, više zahvaljujući operaciji spola Dane International nego dobroj pjesmi).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo da Palestina želi nastupati na toj "paradi kiča", već svoje ime na tablici konkurenata vide već sljedeće godine. Eurovision Broadcast Union još nije poslao službeni odgovor na ovu zaista nesvakidašnju molbu, ali se pretpostavlja da će zahtjev biti odbijen. Naime, zbog pravila EBU-a neke europske zemlje godinama se ne mogu natjecati na Eurosongu, kao što to dugi niz godina nije mogla Srbija, jer ju je EBU okarakterizirao kao agresora.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara