Porsche 918 Spyder: Pojuri do 320 km/h, a troši samo 3 l/100 km

Porsche 918 Spyder: Pojuri do 320 km/h, a troši samo 3 l/100 km

DAN prije službene premijere na ženevskom salonu Porsche predstavlja revolucionarni sportski koncept kojim najavljuje velike promjene u budućnosti.

Točnije, automobil konceptnog statusa i imena 918 Spyder Concept predstavio je Michael Macht, predsjednik i izvršni direktor Porschea, koji pritom nije krio oduševljenje velikim interesom pomno odabrane publike.

Ono bitno je da se radi o dvosjedu sa središnje smještenim motorom koji nudi performanse rasnog sportaša i potrošnju gradskog hibrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, automobil emitira tek 70 g CO2/km i prosječno troši tek 3,0 l/100 km. U električnom modu automobil prelazi do 25 km. Kako ne bi bilo zabune, recimo da je konjica brojna. Pogon čini moćni V8 benzinac snažan preko 500 KS u kombinaciji s tri elektromotora ukupne snage 160 kW. Pritom je masa vozila (s baterijama) zaustavljena na 1.490 kg.

Sve to dovoljno je za sprint do 100 km/h u 3,2 sekunde i maksimalnih 320 km/h. Spomenemo li podatak kako ovaj automobil odradi Nordschleife za 7,30 min, odnosno brže od Carrere GT, sve je rečeno.

Recimo i koju o dizajnu. Nema sumnje, ovaj koncept vješto kombinira retro detalje s modernom tehnologijom i samim time zaslužuje da bude primijećen. I više od toga, 918 Spyder ima sve preduvjete da ostane zapamćen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara