Prijenos dodjele Oscara s vremenskim odmakom zbog slučaja s Janet Jackson

Prijenos dodjele Oscara s vremenskim odmakom zbog slučaja s Janet Jackson
AMERIČKA televizijska postaja ABC najavila je da će prvi put svečanost dodjele Oscara prenositi s malim vremenskim odmakom kako bi spriječila izgrede poput onoga koji je izazvalo kratko pojavljivanje desne dojke Janet Jackson pred kamerama.

Prijenos s kašnjenjem koje će najvjerojatnije iznositi pet sekundi, omogućit će prekid u slučaju nepriličnog ponašanja sudionika u prigodi predaje američke filmske nagrade 29. veljače, priopćio je u srijedu ABC.

"Sve naše zabavne emisije koje se prikazuju u vrijeme najveće gledanosti prenose se s vremenskim odmakom i to za nas nije ništa novo, premda bi to bilo prvi put kad je riječ o Oscaru", kazala je Sue Binford uime tv-postaje.

"Mislimo da je to u redu i da je odgovorno", dodala je ona, ustvrdivši ipak da ta odluka nema veze s "aferom" Janet Jackson.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desna dojka američke pjevačice, koju su u nedjelju navečer nakratko vidjeli milijuni gledatelja suparničke tv-postaje CBS, izazvala je buru u zemlji.

Premda se pjevačica u ponedjeljak ispričala, to nije nimalo stišalo strasti u aferi koju neka američka glasila nazivaju "Nipplegate".

Američki redatelj Michael Moore, poznat po svojim istupima protiv predsjednika Busha, protiv kulture oružja i negativnih učinaka globalizacije, bio je izviždan na dodjeli Oscara u ožujku 2003., nekoliko dana nakon početka rata u Iraku, jer je izjavio da su Amerikanci uvučeni u rat zbog "fiktivnih" razloga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara