Princ Harry: Gotova škola, moguća vojna karijera

Princ Harry: Gotova škola, moguća vojna karijera

PRINC HARRY završio je u četvrak školovanje na jako "otmjenoj" privatnoj engleskoj školi u Etonu, nakon zadnjeg ispita iz zemljopisa, a nakon godine dana odmora trebao bi se upisati na uglednu vojnu akademiju Sandhurst, gdje će možda započeti vojnu karijeru.

Pojedinosti o tome što će princ raditi tijekom godine odmora neće biti poznate do rujna.

Da bi se upisao na Sandhurst princ Harry prvo treba položiti ispit, a zatim ući u izbor prijamnog odbora.

Bude li Harry doista profesionalni vojnik, bit će drugi član kraljevske obitelji koji je krenuo tim putem, 42 godine nakon princa Michaela od Kenta.

Zahvaljujući A-levels (odgovara našoj maturi) u umjetnosti i zemljopisu kojima je dodatno obogatio svoj životopis, Harry kojemu je 18 godina, već je za petogodišnjeg boravka u Etonu pokazao svoje zapovjedničke sposobnosti.

Pošto je u svibnju bio promaknut u najviši čin u sklopu školskog zbora kadeta, tj. u čin časnika, princ Harry, treći po redu nasljednik kraljevske krune, predvodio je na godišnjem školskom mimohodu vod od 48 svojih drugova iz istog naraštaja. To je s divljenjem pratio njegov otac, i sam bivši časnik u kraljevskoj mornarici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harry, koji bi mogao izabrati vojnu karijeru pod zastavom Welsh Guards, trebao bi se prvo upisati na Sandhurst, jednu od najstarijih vojnih akademija na svijetu.

Nakon 44-tjedne obuke učenici te škole dobivaju čin časnika. U Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst, utemeljenoj 1947., školovao se jordanski kralj Hussein i sultan Bruneja.

Princ Harry će u Sandhurstu ići i stopama Dodija al Fayeda u čijem je društvu bila njegova majka Diana kada je u kolovozu 1997. smrtno stradala u automobilskoj nesreći.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara