Pušiona: Tribute to Mate Zagreb

Pušiona: Tribute to Mate Zagreb
RODIO sam se prije pet dana. Mate je taj dan napunio četrdeset godina. Danas ja slavim treći, a Mate sedamdeseti rođendan.

Mate je moj najbolji prijatelj jer mi svaki put kad kažem "Jebenti čavle Isukrstove!" kupi čokoladu.

Kad je bio mojih godina, Mate je puno putovao po svijetu, a kad je čuo da sam ja na putu, odlučio je da on više neće biti na putu pa mi je postao susjed tako da možemo bit frendovi.

Dok je putovao po svijetu, Mate je posjetio puno velikih gradova: Zadar, Šibenik, Tomislivnograd, Sinj, Drniš, Knin... A bio je čak i u Zagrebu.

Zato njega svi zovu Mate Zagreb, a kako sam ja ujedno i Svi tako ga zovem i ja.

On mene zove Mali jer su Svi puno veći od mene, a ja sam još uvijek Mali pa ne kužim kako ide to sa Svima.

Zagreb ima ženu Paulu i sina Muju. Meni je Zagrebov sin Mujo isto prijatelj. Nema veze šta mi ne kupi čokoladu kad kažem "Jebenti čavle Isukrstove!"

Meni je on prijatelj zato što me, kad sam bio još manji od Malog, izvadio iz maštela. To maštelo mi nije prijatelj jer je duboko pa sam se zamalo utopija.

Paula je isto dobra jer svaki put kad popišan gaće kaže: "Daj mi ji vamo da ji metnen na špaker da se osuše da ti mater ne vidi." i zamota me u deku.

Osim Paule i Muje, Zagreb ima i mucanje i bos je po glavi. Zagreb ima mucanje svaki dan, a nema ga samo kad psuje.

Svi, osim moje Drugarice Danice, psovanje zovu beštima. Ja sam još Mali pa ne kužim to s Drugaricom Danicom.

A jučer smo Zagreb i ja išli u dućan kupit Pauli čajne kolutiće. Kad smo ušli unutra, ja sam rekao "Jebenti čavle Isukrstove!" i dobio čokoladu, a Mate nije rekao ništa i dobio pivu.

Onda je Zagreb kupovao čajne kolutiće.

- Vlade, d..d..daj mi ko…, ko…, ko…, ko..., jeba i` bog!

Prodavač Vlade ga je samo gledao i nije znao što da mu da jer piva ne počinje s "ko".

- Daj mi ko…, ko…, ko…, jebenti Gospu i ko…, ko…, ko…, ko…

Vlade ga je i dalje samo gledao.

- Paula, jeben ti krv Isukrstovu, tebi i tvojin koo…, koo…, koo…, bog i` jeba i kooo...lutiće!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prodavaču Vladi je onda uletio zajebić jer je imao kolutiće i u kesi i u kutiji pa je pitao: "A Zagrebe, koje ćeš? Oš ove u kesi ili ove u kutiji!" Zagreb je samo pogledao prema kesi i rekao "VVVV...lade, nemoj me zajebavat!"

Onda je u dućan ušao Velečasni. Drugarica Danica je govorila da je Velečasni dobar, ali da se nije dobro družiti s njim jer je Velečasni, a Svi su govorili da Velečasni baš i nije dobar, ali da se dobro družiti s njim jer je Velečasni.

Zagreb nije volio ni Drugaricu Danicu ni Velečasnog. Nisam ni ja, ali Svi su govorili da se ispred Velečasnog ne smije govoriti "Jebenti čavle Isukrstove!", a kako je u Svi upadala i moja mama koja bi me opizdila kad bi Velečasnom kresnija čavle, šutio sam pa su mislili da ga volim.

Onda me Zagreb pitao: "M..m..mali , b..b..bi li ti još j..j..jednu č..č..čik..kolatu? A..Ajde kre..esni mu čavle!"

Ja nisam rekao ništa. Zagreb nije rekao ništa. Velečasni je rekao: "Bravo, Mali!" i kupio mi najveću čokoladu u dućanu.

Poslije smo Zagreb i ja sjedili ispod njegove šljive. Ja sam šutio i papio čikolatu, a Zagreb je govorio.

- A M..m..mali, jes pizda! P..p..proda se za č..č..č.čikolatu!

Par dana nakon toga, ja sam odrastao i otišao živjeti u Zagreb, pa su Zagreb i Velečasni umrli. Na Zagrebovu sprovodu nisam bio jer sam bio u Zagrebu. Kad sam došao iz Zagreb i posjetio Zagrebov grob, skužio me novi Velečasni. Velečasničkim koracima je došetao do mene.

- Oprostite, ako ste se izgubili, ja ću vas odvesti do komune. Tu je, iza crkve.

Pogledao sam ga, skinuo cvike, zapalio cigaru i ispalio:

- Velečasni, ništa osobno, ali jeben van čavle Isukrstove!

Na to su Svi popizdili, ali ja više nisam bio Svi tako da me bolio kurac.

Kad sam se vratio u Zagreb, u inboxu me čekao mail s adrese: mate_zg@heaven.com i ide ovako:

A Mali, jesan se smija kad si mu kresnija čavle. Zna san da nisi pizda, krvi mi Isusove. Ovi jedan anđeja šta pije s nami u dućanu je isto umra od smija. Jedino je Velečasni bija popizdija. Zejebava san ga potla cili dan.

Ovde ti je, Mali, Gospe mi, bolje nego doli. Ja i Velečasni po cile dane sidimo isprid ovoga dućana, a sve mukte unutra. Ja pijen pivu, a on cilo vrime ronza, da je i Petru više dopizdija.

I još jednu stvar da ti kažen, samo me ne smi Petar čut. Mali, nema ti pakla. Svi dođu u raj, samo ti ovi popovi doli moraju zajebavat svit da ovi ne bi činili pizdarije.

Tvoj Zagreb


Ja još uvijek živim u Zagrebu i svaki put kad nekom Zagrepčaninu kažem da je Zagreb jedna od boljih stvari koje su mi se dogodile u životu, bude mu drago. Kad mu objasnim da je Zagreb Dalmatinac, popizdi i misli da ga zajebavam. Krvi mi Isukrstove!

denis_lalic@yahoo.com
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara