Radijski festival i ove godine obiluje glazbenim zvijezdama

Radijski festival i ove godine obiluje glazbenim zvijezdama

Svoje drugo desetljeće Hrvatski radijski festival započet će na otoku Hvaru i to početkom lipnja, a okupit će mnoga poznata imena domaće glazbene scene. Ovih dana na nekoliko desetaka domaćih lokalnih postaja započinje glasanje, u kojem će slušatelji od ukupno 72 polufinalista odabrati najbolje koji će nastupiti u inače vrlo posjećenoj i medijski praćenoj finalnoj večeri.

Organizatori festivala nastavljaju prošlogodišnju praksu, pa su pjesme podijeljene u dvije kategorije, zabavno-narodnu i pop rock. Udarna zabavnjačka imena ove će godine, po svemu sudeći, biti Mate Bulić, Mladen Grdović, Hari Mata Hari, Goran Karan, Miroslav Škoro, Maja Šuput i mnogi drugi.

Pop-rock kategorija i ove godine obiluje najpoznatijim glazbenim imenima, koji, doduše, već godinama nastupaju u finalu HRF-a. Tako su ove godine svoje pjesme na natječaj poslali Ivana Banfić (trostruka pobjednica festivala), ET, Lana Jurčević, Luka Nižetić, Toše Proeski, Vanna i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji festival donosi i neka nova imena, koja su se dosad klonila festivala, ali su valjda shvatili da je HRF najbolja moguća promocija pjesme, naravno, uz uvjet da je imalo hitoidna. Tako su u polufinale prošli i "nešto urbaniji" izvođači, poput grupe De Tour, Flyera, Shortyja, Jelene Radan ili pak sestara Ivane i Marije Husar.

Organizatori najavljuju spektakularnu pozornicu, brojna popratna zbivanja, kao što su promocije albuma i spotova te brojne hitove koji će, nadaju se, i ove godine završiti na vrhovima domaćih top lista i tako potvrditi premoć Radijskog festivala u moru sličnih na hrvatskoj glazbenoj sceni.

D.K.
Foto:M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara