Rowan Atkinson više neće glumiti Mr. Beana

Rowan Atkinson više neće glumiti Mr. Beana

Popularni Mr. Bean prvi put je prikazan prije 17 godina, a do danas je emitiran u svim zemljama svijeta, i postao je jedan od najomiljenijih likova u povijesti filma, odnosno televizije.

Novi film "Mr. Bean na praznicima", koji ovih dana počinje igrati u hrvatskim kinima, bit će ujedno i posljednja dogodovština slavnog zbunjenog lika, jer je Rowan Atkinson odlučio krenuti s novim projektima, iako je vjerojatno i sam svjestan da će ga svjetska javnost doživotno poistovjećivati s popularnim alter egom.

Podsjetimo, 52-godišnji glumac prije nekoliko je godina završio u duševnoj bolnici, jer mu je previše smetala činjenica da javnost, pa i ljudi oko njega u njemu isključivo vide Mr. Beana i neprestano traže da izvodi gegove. Gubitak identiteta natjerao ga je da potraži stručnu pomoć, a kad je izišao iz bolnice, zaklinjao se da više neće glumiti Beana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, zbog nagovora producenata, pozamašnog honorara i privrženosti liku kojeg je stvorio odlučio je promijeniti odluku i zaigrati u drugom dugometražnom filmu o popularnom Beanu. Ovaj put Atkinson odbacuje mogućnost novog nastavka. "Znam da sam često govorio da je gotovo, ali ovaj put je odluka definitivna. Bean ide u povijest", zaključuje Atkinson.

Film "Mr. Bean na praznicima" u hrvatskim kinima će se početi prikazivati 29. ožujka.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara