Sapunice u borbi za britansku nacionalnu televizijsku nagradu

BRITANSKE televizijske sapunice "Eastenders" i "Coronation Street" ove su godine dobile svaka po četiri nominacije za britanske Nacionalne televizijske nagrade, ostavivši iza sebe dramsku seriju "Cutting It" s tri nominacije.

U glumačkim kategorijama glumci iz "Eastendersa" Jessie Wallace i Shane Richie natjecat će se s kolegama iz "Coronation Streeta" Suranne Jones i Brianom Capronom, prenosi BBC News u utorak.

Dobitnike će odabrati gledatelji, a njihova će imena biti objavljena na svečanosti 28. listopada u londonskom Royal Albert Hallu.

I "Eastenders" i "Coronation Street" nominirani su u kategoriji najbolje dramske serije - zajedno s "Emmerdale" i "Hollyoaks".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eastenders" su nedavno dominirali na dodjelama nagrada za televizijske sapunice i TV Quick nagrada.

No, Shane Richie i Capron suočit će se s jakim protivnicima u kategoriji najboljeg glumca. Tu ih čeka prošlogodišnji dobitnik David Jason nominiran za seriju "Frostov pristup", zatim Martin Clunes za "William and Marry" i Jason Merrells za "Cutting It".

Osim Jessie Wallace i Suranne Jones u kategoriji najbolje glumice nominirane su Amanda Burton za seriju "Nijemi svjedok", Amanda Redman za "At Home With Braithwaites" i Sarah Parish za "Cutting It".

U kategoriji reality showa natječu se "Big Brother" i "Im Celebrity", kuhinjski show Jamieja Olivera "Jamies Kitchen" i "SAS: Are You Tough Enough?".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara