Saša Lozar izdaje debitantski album

Saša Lozar izdaje debitantski album

Zbog iznimnog pjevačkog senzibiliteta koji definitivno nadilazi vokalne mogućnosti Damira Kedže i Tina Samardžića, njegovih bivših kolega, Saši Lozaru prije nekoliko godina povjerenje je ukazao Zdenko Runjić, pa se Lozarova izvedba Oliverove "Magdalene" pamti i danas. Nakon što je grupa Saša, Tin i Kedžo prestala s radom, Lozar je počeo pripremati debitantski album, koji će svjetlo dana, kako trenutno stvari stoje, ugledati krajem travnja.

Za pjesme na prvom, još uvijek neimenovanom albumu, pobrinuli su se Shot i Erol iz grupe Elemental, zatim grupa Meritas te Ivana Burić, kći pjevačice Meri Cetinić. CD će sadržavati i dvije Sašine autorske pjesme, a prevladavat će soul i srodni mu glazbeni pravci, upakirani u modernu produkciju i aranžmane pogodne za živu svirku. Na izlazak CD-a dugo je čekao jer mu je stalo do kvalitete pjesama, a u kratkom roku, u hrvatskim uvjetima, ne može se napraviti suvisli nosač zvuka (vjerojatno je poučen iskustvom iz bivše grupe - izdali su CD nakon mjesec dana postojanja, a prodao se u mizernoj nakladi).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam zadovoljan prijemom prvih dviju solo pjesama, reakcije su pozitivne i to mi je potvrda da se čekanje i inzistiranje na nekim stvarima isplatilo. Jedva čekam da album iziđe, a onda slijede koncerti, što me zapravo još više veseli", rekao nam je Saša, čija se prva samostalna pjesma "Ostvari san" nalazi na sountracku filma "Duh u močvari".

Za svibanj Lozar planira veliku koncertnu promociju s bendom i gostima, a ljeto će, nada se, provesti nastupajući i promovirajući album prvijenac. Svjestan je, kaže, da će trebati proći neko vrijeme dok ga javnost prestane povezivati s boy bendom u kojem je počeo karijeru, ali uporan rad i dobre pjesme trebale bi mu pomoći na tom putu.

Tekst i foto: D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara