Škotska: Penzionerka kažnjena s 200 funti zbog prespore vožnje

PATROLA škotske prometne policije bila uvjerena da pred sobom ima težak slučaj vožnje u pijanom stanju kada je na prometnoj ulici u blizini Glasgowa uočila automobil koji puževom brzinom krivuda po cesti.

Sud okruga Sterling suglasio se nekoliko dana kasnije da je vozačica Mary Limond (75) počinila prekršaj i kaznio je s 200 funti i šest kaznenih bodova. Limond je, međutim, bila potpuno trijezna, ali u "velikom sukobu" sa svojim novim naočalama, gužvom na cesti i sumrakom koji se spustio.

Policija ju je zaustavila jer na prometnici na kojoj je dopuštena brzina od 100 kilometara na sat vozila dvadeset puta sporije. Odnosno "šibala" je 5 km/h. Usput je u svakom zavoju svojom Hondom Civic udarala u rubnjake.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Limond je, naime, svoje prijateljice odvezla na izlet, ali se putem kući zagubila pa ju je na povratku uhvatio mrak, što nikako nije planirala. "Prije par dana kupila sam nove naočale na koje se još nisam privikla. A automobili koji su mi išli u susret svojim su me farovima potpuno zasljepili", iskreno je priznala na sudu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara