Snobovi, pažnja! Stižu dijamantni mobiteli

Snobovi, pažnja! Stižu dijamantni mobiteli

IAKO je plaćanje više od 2000 kuna za funkcionalan mobitel čisti snobizam, lukavi je tajvanski proizvođač elektroničke opreme DBTEL smislio kako će prodavati mobitele po cijeni od 189,000 kuna, što mu je i uspjelo.

Kako javlja CNN, DBTEL je nedavno na tajvansko tržište gladno mobitela izbacio seriju ručno izrađenih mobitela ukrašenih dijamantima i zlatom, čije se cijene kreću od "skromnih" 860 dolara (oko 5,800 kuna) do nevjerojatnih 28,000 dolara (oko 189,000 kuna).

"Za nas je mobitel vrlo osobna stvar. Mobitel je nešto poput dizajnerskog sata ili odjeće, modni detalj, dakle nešto čime izražavamo svoju osobnost." - tvrdi predsjednik i direktor DBTEL-a Michael Mou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DBTEL je najveći tajvanski privatni proizvođač mobitela, a novu je seriju dijamantnih mobitela, među kojima se nalazi i najskuplji mobitel na svijetu, izbacio na tržište u siječnju.

Najskuplji mobitel na svijetu, optočen zlatom i dijamantima, s centralno smještenim dijamantom od tri karata, možete kupiti za "samo" 28,000 dolara, što je otprilike duplo više od cijene obiteljskog automobila u Tajvanu.

Tajvanci nisu prvi koji su se sjetili na tržište izbaciti mobitel kojem je funkcionalnost sekundarna, a ekskluzivnost i luksuz primarna odlika, naime još je prošle godine Nokia, vodeći svjetski proizvođač mobitela, kreirala model Vertu optočen platinom, čija je cijena bila oko 23,500 američkih dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara