Šok u svijetu lutaka: Barbie ima predebele gležnjeve

Šok u svijetu lutaka: Barbie ima predebele gležnjeve

Tekst: R.K.

DOK PSIHOLOZI stalno tupe kako su mjere najpopularnije lutke na svijetu neproporcionalne i da izazivaju nesigurnost u izgled i razne psihološke probleme  djevojčica koje se tako rado s njom igraju, modnim dizajnerima je i dalje čast kreirati za Barbie.

Jedan od najpopularnijih postolara na svijetu, Christian Louboutin, dobio je priliku napraviti makeover lutki koja je početkom godine  proslavila 50. godišnjicu postojanja. No, prvo što je slavni postolar primijetio je da Barbie ima jednu veliku manu koja dosad nije otkrivena, naime Barbie ima predebele gležnjeve!

Modni dizajner, poznat po crvenim potplatima svojih cipela, dizajnirat će kreacije za tri lutke od glave do pete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barbika nikad nije izgledala kao ostale dječje lutkice, već je uvijek potencirala ženstvenost i zamamne obline, a tim idealom ženske ljepote bavili su se i mnogi znanstvenici. Tako su otkrili da je ta slavna lutka živa imala bi opseg struka tek 46 centimetara, grudi 98 centimetara, a opseg bokova bi joj bio 86. Zbog čudnovate veličina stopala ne bi mogla niti hodati pa bi stalno padala na nos, odnosno na grudi koje bi u humanoidnom obliku bile iznimno teške. 

No mnogobrojnim djevojčicama ništa od ovoga nije važno i dalje su njom fascinirane i to toliko da se u svijetu svake sekunde proda tri primjerka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara