Sony sastavio listu starijih igara koje će raditi na PlayStationu 3

Sony sastavio listu starijih igara koje će raditi na PlayStationu 3

Zbog lošeg i nedorađenog emulacijskog softwarea javila se bojazan kako nova konzola neće biti sposobna vrtjeti igre sa starijeg PlayStationa, što bi joj sigurno uvelike smanjilo prodaju, s obzirom da je broj igara za PlayStation 3 još ograničen, a velik se broj igrača ne želi odreći svojih najdražih igrica.

Stoga, uoči početka prodaje PlayStationa u Europi, izašla je službena lista na kojoj se nalazi oko 1700 naslova, koji će funkcionirati i na novom PlayStationu. "S vremenom ćemo ovoj listi dodavati nove naslove, kako budemo nadograđivali software. Ali, kao što smo već ranije isticali, u budućnosti ćemo ipak prije svega biti usredotočeni na razvijanje novih usluga i zabavnih dodataka ekskluzivno za PS3", rekao je David Reeves, predsjednik PlayStationa za Europu, prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, neće sve igre na Playstationu raditi bez problema. Postoje tri kategorije kompatibilnosti: igre koje rade bez problema, igre koje rade s manjim problemima i igre koje rade s primjetnim problemima. Tako će naprimjer najpopularnije igre PlayStationa 2, Pro Evolution Soccer 6, God of War 2, Final Fantasy XII i Fifa 07, funkcionirati i na "trojici", ali postoji mogućnost da će igrač primijetiti neke tehničke poteškoće zbog nepotpune kompatibilnosti.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara