Sportska krema bez najvećih u Lisinskom

Sportska krema bez najvećih u Lisinskom

VELIKI dan hrvatskog sporta proslavljen je na svečanoj priredbi u dvorani Vatroslav Lisinski. Osim zaslužnih predstavnika zemlje koji slavu domovine širom svijeta pronose dresovima kockastog uzorka, u velikoj koncertnoj dvorani okupilo se podosta sponzora koji svojim velikodušnim donacijama pomažu da sportaši postižu ovako blistave rezultate.

Osim privrednika, skupu je nazočilo i jako izaslanstvo državnog vrha, na čelu sa predsjednikom Mesićem, potpresjednicom Vlade Jadrankom Kosor i nizom ministara. Naravno da se pojavio i neizbježni Milan Bandić.

Tako se pod tko zna koji put dokazala na ovim prostorima neraskidiva veza političara i sportaša, jer gotovo da nije bilo sportaša ili sportskog dužnosnika koji se nije zahvalio nekom od velikodostojnika iz državnog vrha, a oni odvažniji su čak neke, primjerice gradnočelnika Obećanovića ili ministre, upozorili na obećanja o izgradnji "kapitalnih športskih objekata".

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupala su poznata imena estrade uz čije milozvučne uspješnice svjetina na Jelačić placu dočekuje pobjednike i medalje.

Sestre Husar su otvorile svečanost ponešto afektiranom izvedbom "Lijepe Naše", vjerojatno želeći zvučati kao američke R&B dive na finalu Superbowla. Boris Novković je svoju himnu "Malo nas je al nas ima" izveo uz pomoć ovećeg šalabahtera jer mu je valjda teško bilo popamtiti sve velikane koji se u nabrajalici spominju.

"Svijet voli pobjednike" poručila je Indira iz Colonije, ujedno najprpošnija izvođačica na podiju, koja je stalno pljeskala ručicama i vabila kravataše iz publike da joj se prdruže.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša je napomenuo kako je preko 300 odličja prošle godine stiglo u zemlju. Odljev olimpijca Duje Draganje nije spomenuo, ali je novopečeni državljanin Katara ipak politički korektno nominiran u kategoriji "Najbolji sportaš".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći pljeska su pobrali pobjednici u kategoriji "Sportaši s invaliditetom", hrvatska rukometna reprezentacija gluhih koja je pobijedila na Olimpijskim igrama gluhih i osvojila prvo mjesto na Europskom prvenstvu.

Uz njih, najsrdačnije su pozdravljeni Radiša Mladenović, dobitnik priznanja HOO-a za fotoreporterski doprinos promicanju ideje olimpizma i Veljko Rogošić za posebna sportska ostvarenja. Legendarni plivački maratonac, koji se u 64. priprema za plivački pothvat od Europe do Afrike, u jednoj rečenici je sažeo svu mudrost suvremenog sporta: "Da li ću ja uspjeti to otplivati, ne ovisi o meni, nego o sponzorima".

Dame koje su svojim prisustvom i atraktivnošću uljepšale priredbu bile su najčešća meta objektiva u neslužbenom dijelu programa, tj. napadu u na švedski stol, pri čemu je po općoj ocjeni neovisnih promatrača najviše komplimenata pokupila supruga proslavljenog vaterpolista Perice, gospođa Bukić, koja je plijenila elegancijom i šarmom, uprkos činjenici da bi nekima od prisutnih djevojaka mogla biti mama.

Drugi omiljeni par, zbog svoje simpatičnosti i pristupačnosti uvijek rado viđen na okupljanjima sportaša bili su šarmantni Zoran Primorac i njegova atraktivna supruga

Z.A.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara