Srpska mladež: Severina Josipi Lisac nije ni do koljena!

Srpska mladež: Severina Josipi Lisac nije ni do koljena!

Tekst: V. Voloder
Foto: 24sata/Srbija

SRBI, čini se, više vole Josipu Lisac od Severine. Iako je Severini koncert u Beogradskoj Areni, barem trenutno, vrhunac njezine karijere, prema anketama koje su proveli ondašnji mediji građani Beograda radije pohode koncerte osebujne dive, nego balkanske Madonne, kako mnogi Sevku ovih dana od milja nazivaju. Za početak, karte za koncert Josipe Lisac, koji će se u Sava centru održati za samo četiri dana su skuplje, a činjenica da su obje dame ostavile znatni trag u showbiznisu Srbije, pa i šire, nagnala je medije da ih usporede i ispitaju kako diše javno mnijenje.

"Josipa je jedinstvena, pjevačica kao što je Severina ima kao u priči"

A javno mnijenje, i to ono mlado, diše s Josipom, potvrdili su to anketirani građani. "Josipa mi se više sviđa kao pjevačica, a ima i ljepše pjesme od Severine", kaže šesnaestogodišnja srednjoškolka Aleksandra Hrnjak, a s njom se slažu i neznatno stariji Beograđani, koji u vrijeme kada je Josipa žarila i palila scenom pjevajući svoje najveće hitove, nisu bili ni u planu.

"Josipa je neponovljiva i jedinstvena, dok pjevačica kao što je Severina ima i previše", kaže dvadesetogodišnji student Marko Lješković. S njim se slaže i njegov kolega po godinama i zanimaciji, Đorđe Vujković: "Svakako bih otišao na Josipu Lisac, ima bolji glas i bolje pjesme od Severine". Olgica Šimić, 24-godišnja studentica oko ovog pitanja također nimalo ne dvoji. Kada su joj postavili pitanje na koji koncert bi radije otišla, odgovorila je: "Naravno, na Josipin. Mnogo bolje pjeva od Severine Vučković".

Mlađarija na srpskim koncertima Josipu oduševljava!Tekst se nastavlja ispod oglasa
A da su Josipine glasovne mogućnosti neusporedivo bolje od Severininih znaju i ptice na grani, iako je Severina u onom naravnom smislu, daleko seksipilnija, i zna da na tu kartu može, a i mora, zaigrati. Međutim, da bolju prođu kod srpske mladosti ima ekscentrična Josipa, koja je svoju karijeru gradila na ljubavnim i životnim pjesmama koje bi svoje mjesto lako našle i u antologiji hrvatske moderne poezije, informacija je koja iznenađuje, ali i oduševljava, kako Srbe, tako i Hrvate.

Smrzla se zbog dečka od 25 godina

Sama Josipa nedavno je progovorila o svojem koncertu za srpski Press, gdje je napomenula da je činjenica da je popularna među mladim ljudima oduševljava. "Nevjerojatno je da je na mojem prošlom koncertu bilo toliko mladog svijeta, koji nisu ni rođeni u vrijeme u kojem su nastali moji najveći hitovi. Naravno, bit će tu ljudi koji su rasli i odrastali sa mnom i mojim pjesmama. Zamislite, neki dečko od 25 godina donio mi je sve moje ploče da ih potpišem. Fantastično, smrzla sam se!", ispričala je.

Doznajemo: U Sava centru Josipa planira izvesti stand up na temu cajki

A Josipa za svoj beogradski koncert ondašnjoj publici priprema prave poslastice. "Na koncertu ću pjevati nekoliko novih pjesama s novog albuma, kao na primjer 'Tisuću razloga', koja je već veliki hit. Bit će i mnogo starih hitova", najavljuje, a mi neslužbeno doznajemo da je za ovaj nastup Josipa pripremila i mali stand up nastup, koji će se baviti temom cajki i turbo folka, kojeg, smatra Josipa, u Hrvatskoj ima i previše.

"Hrvatskom hara turbo folk!"

"Moj dojam je da je srpska muzika vrlo zastupljena u Hrvatskoj, kao i njeni predstavnici. Oni su stalno tamo. Turbofolk muzika hara Hrvatskom i narod je tamo obožava. To je činjenica. Jednostavno, to su koncerti na koje se hrli! Smatram da mediji ovdje ne pišu dovoljno o toj pojavi", osvrnula se na konstanta treštanja narodnjaka i koncerte koji se po Zagrebu, ali i Dalmaciji, gotovo svaki tjedan uredno održavaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara