Televizor u spavaćoj sobi uništava seksualni život

Televizor u spavaćoj sobi uništava seksualni život

"RAZMIŠLJATE o nabavci televizora za vašu spavaću sobu? Razmislite još jednom!" - poručuju talijanski seksolozi koji napominju kako TV uređaj u spavaćoj sobi utječe na smanjenje seksualne želje u životu.

Ako u spavaćoj sobi nema TV prijemnika seksualna frekvencija se (između muškarca i žene) udvostručuje, tvrdi seksologinja Serenella Salomoni koja je sa svojim timom stručnjaka provela istraživanje na 523 para koji su odgovarali na pitanja o utjecaju televizora na njihov seksualni život.

Istraživački tim je utvrdio da prosječni talijanski par koji u spavaćoj sobi nema TV, ima seksualni odnos dva puta tjedno, tj. oko 8 puta mjesečno. Upola manje seksualnih odnosa imaju parovi koji u spavaćoj sobi drže televizor, zaključuje se u studiji.

Kod nešto starije populacije pad seksualne vibre je još vidljiviji, pa su tako ispitanici stariji od 50 godina u prosjeku seksualno aktivni svega 3 puta u dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studija je utvrdila kako su, osim činjenice da TV uređaj smanjuje seksualnu napetost među partnerima, za manji broj odnosa u prvom redu zaslužne scene nasilja i brutalnosti u filmovima.

Ništa manje nisu od pomoći ni sve popularniji reality showovi koji kod trećine ispitanika blokiraju seksualnu želju.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara