The Spectator: Premjestite izbor za Miss svijeta na Hvar

The Spectator: Premjestite izbor za Miss svijeta na Hvar
U INTERNET izdanju jednog od najstarijih britanskih tjednika, The Spectator, osvanuo je zanimljiv članak o izboru za Miss Dalmacije, koji je održan 17. veljače u Hvaru.

Članak s naslovom "Balkanske ljepotice" potpisuje Edward Glass, britanski novinar koji je u svoj posjet Hvaru uključio i izbor za Miss Dalmacije.

Novinar Spectatora ostao je iznenađen važnosti koja se u Hrvatskoj pridaje lokalnim izborima za Miss, što vjerojatno nešto govori o važnosti izbora za Miss svijeta u zapadnim demokracijama.

Osvrnuvši se na dio izbora u kojem žiri eliminira potencijalne Missice na osnovu odgovora na, budimo iskreni, glupava pitanja, Britanac je primjetio kako je za žiri jedini ispravan odgovor na pitanje o životnim ambicijama očito bio "Imati puno djece i biti dobra žena".

No, unatoč kritikama koje je Glass uputio izboru za Miss Dalmacije, ni on nije mogao ostati hladan pri pogledu na lijepe Dalmatinke, pa je tako o djevojkama napisao: "Sve finalistice izbora bile su vrlo visoke i vrlo, vrlo lijepe. Zašto se jednostavno izbor za Miss Svijeta ne premjesti na Hvar?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanac se pokazao kao loš prognozer pa je tako njegova favoritkinja, koju je usporedio s glumicom Penelope Cruz, ispala nakon što je na pitanje "Koji je najljepši otok na svijetu?" odgovorila "Bol". Nakon što joj je objašnjeno da je Bol plaža, a ne otok, djevojka je svoj odgovor promijenila u "Brač". Iz razloga o kojima nećemo nagađati, potencijalna misica nije se sjetila da se trenutno nalazi na Hvaru, pa je vrlo brzo ispala iz daljeg natjecanja.

Glass dalje piše kako je nova Miss Dalmacije postala lijepa, visoka crnka kojoj je buket uručio Ricardo Mazzucchelli, jedan od bivših muževa Ivane Trump. On je na pozornicu potom pozvao talijanskog glumca Giorghia Borghettia, koji je u Hrvatskoj poznat po glumi u talijanskoj sapunici "Čarolija".

Pozornost britanskog novinara nakratko je zaokupio i hvarski gradonačelnik, koji je na kraju priredbe dobio prigodni poklon zahvale organizatora.

"Gradonačelnik je preuzeo svoj poklon, ali bez puno pompe. Na kraju krajeva, on je samo političar u zemlji kojoj politika nije bila naročito naklonjena." - napisao je novinar Spectatora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara