Trump traži milijarde jer su ga nazvali milijunašom

Trump traži milijarde jer su ga nazvali milijunašom

DONALD TRUMP, njujorški supertajkunu spomen čijeg imena tjera natjecatelje TV-showa "Pripravnik" da padaju na koljena, danas je njujorškom sudu podnio tužbu kojom od "New York Timesovog" novinara Timothyja L. OBriena i izdavačke kuće Warner Books traži 5 milijardi dolara odštete za klevete iznesene u knjizi "Trump Nation".

Trump u tužbi navodi kako su OBrien i Warner Books "u zloj namjeri" objavili cijeli niz neistina kako o njegovom osobnom životu, tako i o stanju njegovog poslovnog imperija. Trumpa je, po svemu sudeći, najviše pogodilo to što je autor, navodeći "anonimne izvore unutar Trumpove organizacije" ustvrdio kako najpoznatiji američki i svjetski biznismen "nije ni blizu statusu milijardera", odnosno da poduzeća i ostatak njegove imovine vrijede između 150 i 250 milijuna dolara.

Trump je, u nastojanju da ospori te navode, koji su, između ostalog, izašli i u "New York Timesu", podatke o stanju svojih financija dao uglednom časopisu "Forbes", koji, između ostaloga, objavljuje liste najbogatijih ljudi na svijetu. Tamo je utvrđeno da Trumpovo bogatstvo iznosi "najmanje" 2,7 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako stvari stoje, Trump se nada da će to bogatstvo postati još veće ukoliko mu sud usvoji navode tužbe i shvati duševne boli čovjeka za koga izraz "milijunaš" očito predstavlja smrtnu uvredu.

60-godišnji Trump je, inače, sam napisao pet knjiga koje su postale bestseleri.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara