U Babelsbergu se snima nova američka superprodukcija

U Babelsbergu se snima nova američka superprodukcija

BABELSBERGU će se snimati nova američka superprodukcija "Put oko svijeta za osamdeset dana", s najpoznatijom azijatskom zvijezdom, glumcem Jackiejem Chanom, što svjedoči o pozitivnom pomaku u njemačkim filmskim i televizijskim studijima koji su dugo bili u krizi.


Snimanje filma koje će početi 16. travnja, "rezultat je najnovijih pozitivnih promjena u studijima", izjavio je ovih dana službeni predstavnik studija Felix Neunzerling.

Činjenica da je u Babelsbergu snimljen i film "Pijanist" Romana Polanskog, koji je prošle godine u Cannesu dobio Zlatnu palmu te ove godine Oscara za najboljeg redatelja i glavnog glumca, govori da je "Babelsberg na dobrom putu", dodao je on.

Studije je prije nekoliko godina izravno pogodila gospodarska kriza u filmskoj industriji. Uz to, francuski medijski koncern Vivendi Universal, vlasnik studija, najavio je da će nastaviti posao još barem pet godina, rekao je Neunzerling, potvrđujući tako podatak njemačkog tjednika Focus od ponedjeljka.

"Nikada zapravo nije ni bilo riječi o nečem drugom", rekao je on, istaknuvši kako je "Vivendi Universal uvijek opovrgavao glasine o povlačenju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informacije iz tiska u zadnjih godinu dana, koje se također opovrgavaju, govore da bi se Vivendi htio otarasiti njemačkih studija koje je Glavna uprava za vode (bivši Vivendi) kupila 1992. za petsto milijuna eura, kako bi nadoknadila kašnjenje nagomilano u četrdeset godina komunizma.

Smjena direktorice njemačkih studija Gabriele Bacher u rujnu prošle godine potvrdila je glasine o budućem povlačenju. U studijima Babelsberg, utemeljenim 1912., snimljena su neka remek-djela u razdoblju između dvaju svjetskih ratova, primjerice filmovi Friedricha Wilhelma Murnaua i Fritza Langa.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara