U BiH se vjeruje hrvatskoj vremenskoj prognozi

U BiH se vjeruje hrvatskoj vremenskoj prognozi

Tekst: P.R.
Foto: AFP

KADA meteorolozi u Zagrebu najave kišu, u Sarajevu se pripremaju kišobrani, a kada Beograđani upozore da biometeorološke prilike neće biti povoljne, Bosanci se naoružaju tabletama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gledatelji iz BiH više gledaju i vjeruju vremenskoj prognozi televizija iz susjedstva nego onima u svojoj zemlji, piše Dnevni Avaz. "Susjedi to rade kvalitetnije, stručnije i temeljitije, te za vremensku prognozu angažiraju stručnjake iz meteorologije. Čak i onda kada taj posao prepuste atraktivnim voditeljicama, rezultat je bolji nego u BiH", piše Dnevni Avaz.

Na televizijskim se kućama u BiH prognoza uglavnom svodi na to da voditeljice pročitaju štura predviđanja za naredna tri dana ili se samo emitira videoprilog.

"Mi u BiH zavisimo od uređivačke politike, a oni pokazuju vrlo slab interes. U Zagrebu ima bar 20 ljudi koji se time bave. Milan Sijerković ima čak privatnu agenciju. Kod nas je petero stručnih ljudi, ali mogli bi se odazvati. U BiH se sve svodi na sporadične komentare stručnjaka, a dnevna obaveza je nešto sasvim drugo. Tu bi trebao čvršći sporazum s radijskom ili TV kućom", smatra klimatolog Željko Majstorović koji smatra kako televizijske kuće u BiH nisu pokazale interes za takvom vrstom suradnje s Federalnim hidrometeorološkim zavodom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara