U tri tjedna King Kong pogledalo 60.000 Hrvata

U tri tjedna King Kong pogledalo 60.000 Hrvata

KING KONG, 207 milijuna dolara vrijedan filmski spektakl oskarovca Petera Jacksona pogledalo je nakon nepuna tri tjedna prikazivanja 60.000 hrvatskih gledatelja.

 Film King Kong, koji je u Hrvatskoj i još sedam zemalja svijeta postao najbolje kino otvaranje svih vremena nekog filma u distribuciji United International Picturesa (UIP), na putu je da postane jedan od najgledanijih filmova u hrvatskim kinima posljednjih nekoliko godina, što u vremenu kada se bilježi dramatičan pad posjećenosti hrvatskim kinima predstavlja izvanredan rezultat.

Iako je King Kong tijekom prvog vikenda prikazivanja zaradio 80,1 milijun dolara, do 2. siječnja 2006. ukupno je diljem svijeta zaradio 222,5 milijuna dolara. Unatoč tome što su 31. prosinac i 1. siječanj bili dani vikenda, gledanost King Konga u kinima diljem svijeta u odnosu na tjedan prije doživjela je relativno mali pad od svega 19 posto, dok je u većini zemalja zabilježeno povećanje gledanosti u odnosu na božićni vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom dolaska u hrvatska kina, kako ga kritičari nazivaju "jednim od najvećih filmskih spektakla u posljednjih deset godina", u prvom hrvatskom multipleksu Cinestar Zagreb održano je natjecanje u playstation igri King Kong. Nakon prednatjecanja, šestorica malih finalista nagrađeno je vrijednim nagradama.

Film King Kong se u hrvatskim kinima u distribuciji Blitz filma prikazuje od 14. prosinca 2005. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara