Vlatka Pokos: Frustrira me poplava netalentiranih voditeljica

Vlatka Pokos: Frustrira me poplava netalentiranih voditeljica

Mediji je već godinama vežu uz različite skandale, ali pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos i dalje pokušava ignorirati zlonamjernike, te se fokusira na posao i obitelj, koja joj, kaže, pruža najveće zadovoljstvo. 

Ipak, jedna priča i dalje zamjenjuje drugu, pa se i sami ne možemo sjetiti kad je Vlatka bila spomenuta isključivo u kontekstu voditeljice, odnosno, pjevačice. Index vam donosi razgovor s "jednom od najkontroverznijih Hrvatica", u kojem Vlatka otvoreno priča o stvarima koje joj se događaju, planovima i željama.

Za početak, da razjasnimo - selite li se u Rim ili ne? 
Moj je suprug talijanski državljanin i nama je Rim zapravo drugi dom, pa bih zaista voljela da se jednog dana preselimo tamo. Pritisci javnosti ponekad postaju zaista prejaki, pa mislim da bismo u Italiji konačno našli svoj mir. Ipak, to se neće dogoditi tako skoro, nije to odluka koja se donosi baš preko noći. Vidjet ćemo, ali zasad ostajemo u Zagrebu.

Ovih se dana, ako smijemo primijetiti, suzdržavate od komentiranja "Gospode Glembajevi" ...                               Tako je, i smatram da je zaista nepotrebno da komentiram tu predstavu. Josip je sve rekao, a ja se u potpunosti slažem s njim. A ovo naše eventualno preseljenje u Rim, suprotno pisanju nekih medija, nema veze s tim.

"Zgrozila me ovogodišnja Dora"

Što se trenutno događa s Vašom pjevačkom karijerom? Namjeravate li se i dalje angažirati na tom području?
Itekako! Jako sam zadovoljna rezultatima prošlog albuma "Na dohvat ruke" i punom parom pripremam novi, s istom producentskom ekipom. Karijeru je teže nastaviti, nego započeti, a meni se dogodilo upravo to da sam se, nakon duže pauze, opet primila pjevanja. Ono što sam htjela postići ovim albumom, uspjela sam - pronašla sam svoj glazbeni put. Pustili smo pet singlova, dobro su kotirali na top listama, iako smatram da se izdavačka kuća Hit Records mogla puno više potruditi. Dobila sam dojam da su album pustili po inerciji.

A voditeljstvo? Sve Vas rjeđe viđamo na malim ekranima. 
Slažem se, i zaista ne znam zašto je tomu tako. Jako me frustrira ova poplava mladih, netalentiranih i, usudila bih se reći, polupismenih voditeljica. Za taj posao treba imati mozga, izgled nije dovoljan i time se ne bi trebale baviti manekenke i missice. Mene i moje brojne poznanike zgrozila je ovogodišnja Dora, naprimjer. Te su cure za mene kvazi-voditeljice, i samo dokazuju da u tom poslu vlada totalna inflacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam mjeseci bez gaže nakon medijskog linča zbog krzna

U čemu je problem između Vas i HTV-a? Nedavno su Vas bojkotirali na Runjićevim večerima, i stalno kruže priče da Vas nikako ne žele u svojim redovima.
Zaista ne znam u čemu je problem, ali mi je jasno da Veljko Đuretić i Marija Nemčić imaju nešto protiv mene. Ja te ljude nikad nisam ni upoznala, pa zaista ne vidim razloge za ikakvo neslaganje. Nakon što je Ksenija Urličić, koja me prvotno i angažirala, otišla s HTV-a, kratko me je angažirao i Aleksandar Kostadinov, ali je odjednom, iz meni posve nepoznatih razloga, sve prestalo. Možda im smeta to što nemam dlake na jeziku, hahaha...

Kako se nosite sa stalnim medijskim napadima?
Kako kad. Naprimjer, nakon onog sramotnog linča zbog nošenja krzna osam mjeseci nisam imala gažu. Stalno se trudim govoriti isključivo o poslu, a ne o haljinama, bundama i sličnim stvarima. Meni takva pozornost zaista ne treba, to ne smatram reklamom, upravo suprotno. Slava bez pokrića mi ne znači ništa, štoviše, to smatram odbojnim.

"Mediji svojim pričama stvaraju napetost u mom braku"

Koliko često nastupate? Imate li uopće posla u ovoj estradnoj industriji na umoru?
Pjevačkih nastupa imam vrlo malo, uglavnom kombiniram voditeljstvo i pjevanje, dakle, vodim promociju pa i otpjevam nekoliko pjesama. Snalazim se, surađujem s dragim ljudima i uglednim tvrtkama, pa posla uvijek ima.

A brak i majčinstvo?
Brak kao i svaki drugi brak - nekad bolje, nekad ne baš dobro. Uglavnom, jako sam zadovoljna svojim privatnim životom, ali morate uzeti u obzir da je naša situacija jako kompleksna. A tu su i mediji koji svojim pričama definitivno stvaraju napetost u mom braku, no mi se ne damo. Usto, Lana je sad prvašica, polako izrasta u predivnog čovjeka, i to je ono što me najviše i najiskrenije veseli.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara