Vodimo vas na Indexovu pretpremijeru filma Mr. Bean na praznicima

Vodimo vas na Indexovu pretpremijeru filma Mr. Bean na praznicima

Jednoga kišnog poslijepodneva u Engleskoj Mr. Beana oduševila je prva nagrada koju je osvojio na župnoj lutriji: nova videokamera i tjedan dana praznika na jugu Francuske, u Cannesu, za vrijeme održavanja slavnoga filmskog festivala.
 
Sve pažljivo snimajući svojom novom kamerom, Mr. Bean užurbano kreće na Eurostar do Pariza, a na stanici Gare de Lyons zamoli drugog putnika da ga snimi dok se ukrcava na vlak za Cannes. Ispostavi se da je taj putnik ruski redatelj Emil Duchesvsky koji putuje u Cannes jer je član žirija. Emil pristane snimiti Mr. Beana, ali u pomutnji prilikom ukrcavanja izađe na peron taman kad je vlak počeo kretati.

Na putu prema jugu Mr. Bean u jednom trenutku shvati da je Emilov desetogodišnji sin Stepan ostao u vlaku sam, bez oca. Kako li će se njih dvojca sporazumjeti? Mr. Bean ne govori ruski, a mali Stepan ne zna engleski! Zato siđu na sljedećoj stanici da bi pričekali Emila, no sljedeći je vlak ekspres, pa Emil samo projuri kraj njih prema Cannesu.

Stepan i Mr. Bean ukrcaju se u sljedeći vlak, međutim, budući da je Mr. Bean je zaboravio novac, karte i putovnicu na peronu, izbace ih van. Stepanov otac Emil prijavi Mr. Beana policiji, koja pokrene pravu hajku za otmičarem. U međuvremenu su se Stepan i Mr. Bean sprijateljili. Dječak je pametan i domišljat, i njih se dvojica sjajno nadopunjuju. Uskoro kao ulični zabavljači prikupe dovoljno novca za autobus do Cannesa… samo što se Mr. Beanova karta nekako zalijepila za nožicu jednog pileta i on je propustio autobus.

Sam, bez Stepana i izgubljen u francuskoj prirodi, Mr. Bean kreće na put prema jugu pješice, ali ga poveze neafirmirana glumica Sabine, koja u Cannes putuje na premijeru filma Playback Time u kojem ima malu ulogu. Mr. Bean napokon opet sretne Stapana na benzinskoj crpki pa se svo troje zajedno upute prema svojem odredištu. Kad konačno stignu u Cannes, shvate da Mr. Beana traži policija i da je cijela Francuska na nogama u potrazi za njim i Stepanom....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradna igra

Index u suradnji s Blitz filmom nagrađuje 20 posjetitelja - registriranih članova Index Kluba sa po dvije ulaznice za posebnu Indexovu projekciju filma Mr. Bean na praznicima , koja će se održati u utorak, 27. ožujka u 20,30 sati u dvorani 4 u CineStaru.

Kako biste osvojili ulaznice, pošaljite privatnu poruku na profil Index, zajedno sa svojim imenom i prezimenom i točnim odgovorom na pitanje:

Na putu za Cannes društvo  Mr. Beanu pravi dječak:

a) Stepan
b) Emil

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara