Volkswagen Touareg najbolji luksuzni SUV

Volkswagen Touareg najbolji luksuzni SUV
MAGAZIN "Car and Driver" izabrao je Touareg V8 za najbolje terensko vozilo luksuzne klase. Touareg je tron preuzeo od prošlogodišnjeg pobjednika, donedavno nenadmašnog Range Rovera. 

Volkswagen Touareg se po omiljenosti i u Sjedinjenim američkim državama nalazi na samom vrhu ljestvice.

Ovogodišnji izbor najboljeg SUV-a još jednom je potvrdio da je američka auto-industrija nedorasla europskoj i japanskoj konkurenciji.

U svim cjenovnim razredima SUV segmenta nadmoćno su pobijeđeni domaći proizvođači. Ocjenjivački žiri posebno je oduševio Volkswagen Touareg, koji je odnio pobjedu za najbolji luksuzni SUV.

Prva značajna prednost Touarega je njegova cijena. Ulazni model cijenom od 39.500 USD čak i ne pripada luksuznom segmentu, čija granica je 500 USD viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako kaže žiri, nevjerojatno je da tako luksuzan terenac stoji manje nego Audi A6 sa jednakim 4.2 V8 agregatom i bez zračnog ovjesa. Nadalje ističu podatak da je cijena u odnosu na prošlogodišnjeg pobjednika, Range Rovera niža za više od 20.000 USD.

Ruku na srce, ova potonja usporedba baš i nije fer, ali Amerikanci nisu nikad bili previše zahtjevni. Niža cijena nije stigla nauštrb performansi. Naprotiv, Touareg iznenađuje svojim voznim osobinama, kvalitetom izrade i naravno količinom serijske opreme.

Kožom presvučena unutrašnjost, potentan audio sustav, metalni umeci i plemenito drvo podižu komfor na višu razinu, dok se za uvjerljive vozne osobine brine neovisni zračni ovjes i moćni 4.2 V8 motor.

Prema žiriju, Touareg se ponašanjem na cesti ozbiljno približio BMW-u X5, dok terenskim sposobnostima kuca na vrata rasnih terenaca. Nakon testiranja ocjenjivači časopisa "Car and Driver" zabilježili su: "Ima SUV vozila koja su tako brza, sa jednako preciznim rukovanjem.

Druga su kao terenska tako snažna i udobna kao Touareg. Ali, tek malo njih ujedinjuje sva svojstva tako dojmljivo kao ovaj Volkswagen." U ostalim segmentima SUV klase, te kategoriji pivk-up vozila i vanova nije bilo nekih iznenađenja.

Tako su u kategoriji malih i velikih SUV-a pobijedili Hondini modeli (CRV, Pilot), dok su Američki predstavnici utješne nagrade pridobili u segmentima pick-up vozila i vanova, gdje i nije bilo nekih noviteta.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara