Zagreb Auto Show u svom najjačem izdanju ikad

Zagreb Auto Show u svom najjačem izdanju ikad

OD 19. do 28 ožujka svi posjetitelji zagrebačkog salona automobila, motocikala i prateće industrije moći će na 65.000 četvornih metara razgledati 8 svjetskih vicepremijera, 40 hrvatskih premijera, te 3 konceptna automobila.

>>Index.hr Tema: Zagreb 2004

Ovo je najveća i najjača postava ovog sajma ikad, jer je sajam brojem od 600 izlagača iz 30 zemalja koji će predstaviti 35 marki automobila s 320 modela, te 19 marki skutera i motocikala sa 120 modela za 20 posto premašio izdanje od 2002 godine.

Od najvažnijih noviteta automobila koji će se pojaviti na sajmu treba istaknuti novi Audi A6, automobil kojim će ova tvrtka konkurirati novim modelima Mercedesove E klase i Serije 5, čija će karavanska izvedba također biti izložena na sajmu.
Na BMW-ovom štandu moći će se vidjeti i kabrioletska izvedba serije 6, koja je jedan od najskladnijih automobila ovog proizvođača otkad je napravio radikalnu promjenu dizajna.

Nadalje će tu biti i nova generacija Opelove Astre, za koju će sigurno već tijekom samog sajma biti mnogo narudžbi.

Od kompaktnih automobila zanimljivih našim kupcima tu je i Seat Altea, nastala na platformi novog Golfa, što je svojevrsni jamac dobre prodaje, barem što se tiče našeg tržišta.

Mitsubishi će također predstaviti kompaktni automobil, i to novu, drugu generaciju svog Colta.

Još jedan dio VW koncerna, na salonu će izložiti svoju Octaviju, koja je, poput Altee, također proizvedena na platformi Golfa V.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najvažniji novitet iz srednje klase koji će biti izložen na sajmu jest Peugeotova 407, koji će biti izložen u limuzinskoj i SW izvedbi.

Na sajmu će također biti izloženo i nekoliko ekskluzivnijih automobila. Najvažnija je svakako Porsche Carrera GT, koja već ulazi u legendu, te je po mnogima jedan od najboljih supersportskih automobila svih vremena.

Osim nje, tu su i Bentley Continental GT, te nešto pristupačniji, ali ništa manje zanimljiv Mercedes SLK.

Japanski će proizvođači predstaviti dva sportska automobila, Mitsubishi Lancer EVO VIII, a Nissan 350Z. Napominjemo kako smo u tekstu naveli samo najvažnije automobile, tu će biti još mnogo zanimljivosti.

Salon je bogat popratnim sadržajima, a motocikli su po prvi puta izdvojeni u zaseban paviljon pod brojem 16.

Ulaznice su podijeljene u nekoliko kategorija, najjeftinija je ona za jednokratni posjet sa katalogom koja stoji 40 kuna, đaci, studenti, umirovljenici i vojnici plaćat će upola jeftinije, ulaznica kojom je omogućen neograničen broj ulazaka i izlazaka sa salona stoji 120 kuna (s katalogom), a ukoliko se netko odluči na kupnju samog kataloga ZAGREB Auto Showa to će ga stajati 15 kuna.

Radno vrijeme sajma je sljedeće: 19-27. ožujka od 9,30 do 19 30 sati, dok će posljednjeg dana vrata biti otvorena od 9,30 do 18 sati. Svi posjetitelji mogu sudjelovati u dvije nagradne igre, u kojima su nagrade Toyota Avensis i put na salon automobila u Pariz za dvije osobe.

Goran Vuzem

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara