ZATVARA SE POŠTA "POŠTARA PATA"

Poštanski ured u engleskoj provinciji, koji je poslužio kao inspiracija za lik poštara iz dječje animirane serije "Poštar Pat", ovih je dana zatvorio vrata po posljednji put zbog neuspjelog poslovanja. L

Poštanski ured u selu Beast Banks, u blizini Kendala, u području Lake Districta postao je vječan zahvaljujući britanskom autoru Johnu Cunliffeu i njegovim pričicama o veselom poštaru, njegovim mačkama te upraviteljici pošte gđi Goggins.

Upravitelj pošte iz pravoga života Mike Molloy izjavio je u četvrtak da se ured zatvara zbog naglog pada u poslovanju, što je nacionalni problem te da je u Velikoj Britaniji samo tijekom ove godine zatvoreno 345 poštanskih ureda.

Stanovnici mjesta jako su žalosni zbog zatvaranja pošte koja je imala jednu od središnjih uloga u njihovoj zajednici.

"S poštom odlazi i duh sela", izjavio je jedan od stanovnika mjesta.

Beast Banks postao je domom izmišljenog poštara Pata 1981., nakon što je njegov stanovnik Cunliffe dobio zadatak da za BBC napiše seriju kratkih dječjih priča.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to sam vrijeme živio u neposrednoj blizini pošte u Beast Banksu i naravno da sam tamo potražio inspiraciju za priče o seoskom poštaru", prisjeća se Cunliffe.

I on izražava žaljenje zbog zatvaranja poštanskog ureda jer "pošta je važan dio zajednice gdje se razmjenjuju najnoviji tračevi, ali i pronalazi osobni savjet."

S najavljenih 3000 zatvaranja preostalih 9000 poštanskih ureda u Velikoj Britaniji, tradicionalne seoske pošte uskoro će postati dijelom prošlosti, tvrdi Keith Myers, glasnogovornik Saveza lokalnih upravitelja pošta.

Mirovine i naknade za osiguranje sada se uplaćuju putem bankovnih računa, a poštanske marke se prodaju na različitim drugim mjestima, tako da poštanski uredi zaista gube svoj komercijalni smisao.

Od početka serije 1981. poštar Pat postao je jedan od omiljenih dječjih likova, ušavši u domaćinstva u više od 50 zemalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara