Zlatna Koogla bez sponzora i u utrci za Guinessovu knjigu rekorda

Zlatna Koogla bez sponzora i u utrci za Guinessovu knjigu rekorda

Glasanje za dobitnike Zlatne Koogle na pola je puta, te je dosad zaprimljeno oko 26 tisuća glasova, što organizatori ističu kao rekordni odaziv. Ipak, ni to nije zainteresiralo gradske oce, kao ni sponzore, pa se organizatori po tko zna koji put nalaze pred pitanjem - kako organizirati eminentnu dodjelu s brojnim poznatim glazbenim imenima, a bez sredstava?

Čak ni činjenica da je ovogodišnja dodjela humanitarnog karaktera (Koogla pokušava spasiti hrvatsku glazbu, točnije, ono što je od nje ostalo), u cijeloj priči nije pomogla. Organizatori su se obratili preko 400 tvrtki, čiji logotipovi inače krase glazbene događaje u Hrvatskoj, ali svakodnevno nailaze na negativan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučni da, uz pomoć medijskih pokrovitelja, naprave još jednu dobru feštu, organizatori apeliraju na javnost da sudjelovanjem na festivalu (glasanjem i kupnjom ulaznica) podrži dodjelu i pokaže kako se dobro organizirana glazbena večer može napraviti gotovo bez ijedne kune.

Organizatori Zlatne Koogle ovih će se dana obratiti upravi Guinessove knjige rekorda, te zamoliti provjeru kako bi se utvrdilo zadovoljava li činjenica da se radi o besplatnom festivalu njihove kriterije. Tako Zlatna Koogla pokušava iz nezahvalne situacije učiniti nešto pozitivno, no to ne mijenja sramotnu činjenicu da za glazbeno i društveno relevantan događaj, koji je dosad iznjedrio brojna imena urbane domaće glazbe, nema novca, sluha i interesa.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara