Jedan od najboljih filmova franšize: Kritičari su oduševljeni Slagalicom strave 10

Screenshot: YouTube

SLAGALICA strave 10 stigla je u kina. Mnogi kritičari već su pogledali film i s oduševljenjem javili dojmove. Svi se slažu kako je ovo jedan od najboljih filmova poznate horor franšize.

Novi nastavak radnjom je smješten između prvog i drugog dijela. Notorni John Kramer bori se s opakom bolešću te odlazi u Meksiko na eksperimentalni tretman. Tamo doznaje kako je sve laž i da kliniku vode prevaranti koji zarađuju na bolesnima. U želji za osvetom, priprema im krvave zamke iz kojih se teško mogu izvući.

Legendarni Tobin Bell vraća se ulozi Jigsawa. Uz njega još glume Synnøve Macody Lund, Shawnee Smith, Steven Brand, Michael Beach, Renata Vaca i Octavio Hijosa. Režiju potpisuje Kevin Greutert, dok su na scenariju radili Josh Stoltenberg i Pete Goldfinger.

Nastavak vrijedan franšize

"Slagalica strave 10 je vrhunski film. Sviđa mi se što je usredotočena na priču Johna Kramera s naglaskom na njegovu povezanost sa štićenicom Amandom. Postiže izvrsnu ravnotežu isticanja filma na već uspostavljenu mitologiju ove franšize. Prvi put sam izašla iz kina u želji da ponovno pogledam sve filmove", rekla je Perri Nemiroff, kritičarka Collidera.

"Slagalica strave 10 je nastavak koji je bio potreban ovoj franšizi. Vraća se korijenima, dok u isto vrijeme priča priču koja se čini jedinstvenom u franšizi. Imati Kramera i Amandu na čelu priče čini film još privlačnijim, u isto vrijeme pružajući krvoproliće koje obožavatelji vole", tvrdi Ryan Ranc.

"Tobin Bell se baš zabavio u Slagalici strave 10. Uz pomoć Amande, dana nam je nova i zanimljiva perspektiva na franšizu koja svejedno funkcionira kao zasebna priča. Zamke su najkrvavije što su mogle biti godinama unazad. Ostao sam u čudu", piše Andrew J. Salazar.

Najbolja izvedba Tobina Bella kao Jigsawa

"Slagalica strave 10 je jedan od najboljih filmova u franšizi. Nije u pitanju to što se Jigsaw vratio, već je ovo jedna od najboljih predstava koje je Tobin Bell pružio u filmovima. Zadire u nove emotivne dubine s likom i doista priču čini svojom. I da, ima puno krvi. Stvarno puno", jasni su kritičari Killer Horror Critica.

"Ruku na srce, Slagalica strave 10 je najbolji film Slagalice strave. U suštini, prikazuje lik Johna Kramera, gdje mi vidimo njegovu potpuno novu stranu i podmukle igre koje igra. Ovo je najbolja izvedba Tobina Bella u ulozi Jigsawa te još jednom dokazuje zašto je on jedan od najstrašnijih negativaca u hororima. Zamke su neke od najneugodnijih u cijeloj franšizi i natjerale su me na povraćanje. Svidjela mi se svaka sekunda ovoga i dobro je došao nastavak ove dugogodišnje franšize", kaže kritičar BSL-a.

"Slagalica strave 10 je veličanstven povratak u formu za franšizu. Ne samo da su zamke apsolutno savršenstvo, već vidimo i potpuno drugačiju stranu Johna Kramera. Duboko, emotivno i krvavo, ovo se čini kao originalna Slagalica strave", napisao je Patrick Burow.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više