Jedan od tvoraca Ricka i Mortyja tvrdi da serija može doživjeti dugovječnost Simpsona

Screenshot: YouTube

JEDNA od najpopularnijih animiranih serija današnjice uskoro ulazi u sedmu sezonu. Ova godina bila je iznimno burna za sve iza scene jer je produkciju napustio tvorac serije i glasovni glumac Justin Roiland. 

On je dobio otkaz nakon što su protiv njega iznesene optužbe za obiteljsko nasilje početkom godine. Iako su optužbe na kraju odbačene, Adult Swim ostao je pri svojoj prvotnoj odluci i nije se vratio suradnji s Roilandom.

Roiland je, osim što se smatra tvorcem serije, bio i glas Ricka i Mortyja. Nakon njegovog odlaska postalo je upitno tko će biti novi glasovni glumci. Čini se kako su oni pronađeni, no njihov identitet neće biti poznat sve do početka sedme sezone. Sedma sezona na rasporedu je 15. listopada.

Dan Harmon, sutvorac ove animirane serije, u razgovoru za The Hollywood Reporter natuknuo je kako se oni mogu natjecati sa Simpsonima po pitanju dugovječnosti. Simpsoni su trenutno na svojoj 34. sezoni i u bogatom repertoaru sadržaja imaju 750 epizoda.

"Ne bismo imali Ricka i Mortyja da nije bilo Scotta Mardera"

Rick & Morty trenutno se nalazi na 61. epizodi, no treba se emitirati još više od polovice dogovorenog materijala. Nakon prve tri sezone u 2018. godini, Adult Swim dogovorio je suradnju s tvorcima serije da naprave još barem 70 epizoda. 

Razmak između prve četiri sezona bio je dvije godine, dok se posljednje tri svakih godinu dana emitiraju. Na mjesto producenta 2020. godine stigao je Scott Marder. Harmon je priznao da bi serija propala bez njegovog vodstva. On je, kako tvrdi, donio određenu dozu profesionalizma i strukture u produkciju.

Na odabir Mardera kao producenta serije osvrnuo se i jedan od scenarista serije Rob Schrab. On je pohvalio Harmona za odluku koju je uspio donijeti.

"Dan je odlična osoba koja sjedi na vrhu planine i zahtijeva kvalitetu, a serijom svakodnevno mora upravljati osoba s posebnim vještinama", rekao je Schrab.

"Iskreno, mislim da danas ne bismo imali Ricka i Mortyja da nije bilo Scotta Mardera", dodao je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više