Ovaj film Stevena Spielberga poslužio je kao inspiracija za Stranger Things

Screenshot: YouTube

STRANGER THINGS, serija o natprirodnim moćima i čudovištima, smještena u 80-e godine prošlog stoljeća, inspirirana je filmom Stevena Spielberga.

Netflixova serija vrlo je brzo postala dio pop kulture. Ova znanstvenofantastična drama u kratkom je roku postala jedna od najgledanijih i najboljih serija na spomenutoj streaming platformi. Likovi i radnja Stranger Thingsa uvelike su nadahnuti društvenom igrom Dungeons & Dragons. Međutim, postoji jedan film renomiranog redatelja koji je također poslužio kao inspiracija.

Matt i Ross Duffer, tvorci serije, prilikom jednog gostovanja u podcastu Happy, Sad, Confused otkrili su koji Spielbergov film im je poslužio kao temelj tog uspješnog projekta. 

"Željeli smo vratiti to neironično, iskreno, avanturističko i obiteljsko pripovijedanje koje je nestalo. S izuzetkom Super 8, nitko to nije radio. Super 8 bio je svojevrsni unikat. Voljeli smo Super 8, ali je nestao. Nitko drugi nije to napravio. I doista mislimo da je postojala želja, ili smo se barem nadali, za ovakvom vrstom pripovijedanja. Tako da, više od svega, ovo je zapravo pokušaj ostanka u toj zoni", rekla su braća.

Super 8 je film iz 2011. godine na kojem je legendarni redatelj radio kao producent. Grupa prijatelja svjedoči nesreći u kojoj je sudjelovao vlak tijekom 1979. godine i odluči istražiti što se dogodilo. 

Dolazi do niza čudnih događaja, nakon čega dječaci otkriju da je vlak prevozio izvanzemaljsko biće. Osmi putnik želi pobjeći sa Zemlje, a pomoć traži upravo od te grupe prijatelja.

Film je režirao i napisao J. J. Abrams. U njemu glume Elle Fanning, AJ Michalka, Kyle Chandler, Joel Courtney, Ryan Lee i Zach Mills. Na portalu Rotten Tomatoes film ima vrlo dobre ocjene, 81% od kritičara i 75% od publike.

Pročitajte više

 

Pročitajte više