GOVEĐI GULAŠ pravi je specijalitet u čiju ćete pripremu trebati uložiti nešto vremena i truda, no finalni rezultat definitivno je vrijedan svake sekunde provedene u kuhinji. Svi koji ga vole imaju neki svoj recept za ovo jelo, a mi vam danas donosimo recept naše čitateljice Slave Hodak, koja ga je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
"Slika govori sve, divan je", pišu joj u komentarima za njezin gulaš, koji je poslužila s knedlama od kruha, no vi ga možete poslužiti i s tjesteninom, njokima ili pak krumpirom. Ako napravite veću količinu, možete ga i zamrznuti pa samo podgrijati jedan dan u tjednu kada ne budete imali vremena za kuhanje, a recept donosimo u nastavku.
Za pripremu goveđeg gulaša prema receptu naše čitateljice trebat će vam:
Govedinu prvo narežite na kockice i pazite da budu jednake veličine. Luk nasjeckajte, a zatim par žlica ulja zagrijte u većem loncu i lagano propirjajte luk. Dodajte papriku i malo octa i promiješajte. Luku dodajte kockice mesa i prvo ih lagano popržite, a zatim u lonac dodajte češnjak narezan na sitne ploške, kim, mažuran i malo soli po želji.
Mesu zatim dodajte i koncentrat rajčice i brašno, malo popaprite i začinite chilijem po želji te na kraju podlijte jednom čašom crnog vina i malo vode. Ostavite da lagano krčka na laganoj vatri i ne zaboravite malo-malo promiješati. Kuhajte oko dva i pol sata te poslužite uz prilog po izboru - tjesteninu, knedle ili krumpir.
Želite li napraviti knedle od kruha, odlično će vam ispasti ako ih budete radili po ovom receptu, a ovdje ćete pronaći recept za najbolji pire krumpir koji će se odlično slagati s ovim gulašem. Cijeli recept s točnim mjerama sastojaka za ovaj gulaš pronađite ovdje.