JOŠ UVIJEK traje sezona tikvica kojih je trenutno u dućanima i na tržnicama napretek, a one su pravo svestrano povrće koje odlično upotpunjava razna jela. U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? naišli smo na objavu čitatelja pod profilom Mario July Šapina koji su pripremili primamljivu, hrskavu pitu od tikvica i fotografijama privukli brojne čitatelje koji su s oduševljenjem tražili recept.
Potrebno je samo nekoliko sastojaka:
- 400 g glatkog brašna
- sol
- 200 ml mlake vode
- tikvice
- manja glavica crvenog luka
- začini
Kako se priprema
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite da odstoji oko pola sata. U međuvremenu pripremite nadjev. Tikvice (po želji) ogulite i naribajte, dodajte im sitno narezani luk, začinite i promiješajte. Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto, nauljite i ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Tijesto razvucite rukama, otkinite deblje krajeve, malo nauljite i rasporedite nadjev, pa rolajte s jedne i druge strane. Stavite pitu u nauljenu tepsiju, lagano nauljite i pitu i pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta. Pečenu pitu malo poškropite vodom i pokrijte.