KADA se sjetite izraza "nedjeljni ručak", na što prvo pomislite? Nama misli uvijek odu u smjeru jednostavnog, domaćeg obroka u kojemu je obavezna juha, a poželjan je i pire krumpir. Na Index Receptima imamo recept čitateljice koji se i zove nedjeljni ručak, a sastoji se od bogate povrtne juhe, pohanih, punjenih šnicli, umaka od gljiva i pire krumpira. Recept je pravi klasik i razveselit će cijelu obitelj.
Za juhu od povrća:
Za punjene šnicle:
Za umak od gljiva:
Za pire krumpir:
Počnite s juhom. Pripremite krumpir i mrkvu, kratko prodinstajte u loncu pa podlijte vodom. Po želji dodajte povrtnu kocku te još vode i ostalo povrće. Po potrebi dodajte još vode i začine te kuhajte dok povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja možete dodati žlicu kiselog vrhnja.
Nastavite sa šniclama. Istucite meso, začinite ga pa napunite suhim vratom i sirom. Šnicle zarolajte pa ih uvaljajte u brašno, jaje pa krušne mrvice. Pržite ih u ulju i ocijedite na papirnatom ručniku.
Za umak od gljiva pripremite povrće i gljive pa dinstajte luk. Dodajte začine pa podlijte vodom i dodajte češnjak. Dodajte gljive pa nastavite kuhati. Pred kraj dodajte slatku papriku i vrhnje za kuhanje.
Za kraj napravite pire krumpir. U posoljenoj vodi skuhajte krumpir izrezan na manje komade. Ocijedite ga pa zgnječite gnječilicom. Dodajte mu mlijeko i maslac pa sve izmiješajte.
Ručak je spreman za serviranje, a cijeli recept s točnim mjerama i koracima pripreme pronađite ovdje.