Poljaci masovno iskazuju podršku psu koji je optužen da je pojeo kupus susjedima

Screenshot: Sprawa dla reportera

POLJSKU je zabavila istraga emitirana na javnoj televiziji o slučaju psa optuženog da je pojeo 100 glavica kupusa sa susjedne farme. Osumnjičenik pod imenom Ciapunio dobiva podršku i solidarnost Poljaka, a također je postao glavna tema za memove na internetu.

Slučaj je osvanuo u emisiji Sprawa dla reportera koju emitira državna televizija TVP od 1983. Voditeljica i novinarka Elżbieta Jaworowicz u posljednjoj je epizodi posjetila Janiszów, selo s oko 400 stanovnika u jugoistočnoj Poljskoj, gdje su dvije susjedne obitelji već dugo u sukobu.

Među optužbama je jedna da je jedan susjed ubio patku koja je pripadala drugome, zbog čega je pozvana policija. Ipak, pozornost gledatelja prije svega privukao je Ciapunio koji je na ekranu predstavljen natpisom kako se "sumnjiči da je pojeo 100 glavica kupusa".

Pas dobiva masovnu podršku

Vlasnici psa rekli su da je njihov susjed zahtijevao od policije da uzme Ciapuniove otiske šape kako bi dokazao da je jeo kupus. Među stručnjacima koje je novinarka pozvala bio je i bivši policijski nadzornik, koji je potvrdio da je moguće uzeti otiske pasa u sklopu kriminalističke istrage.

Spor je doveo do masovne podrške Ciapuniju na društvenim mrežama. Piotr Kaszewiak, odvjetnik koji se redovito pojavljuje na poljskoj televiziji, uključujući i u Sprawa dla reportera, objavio je sliku na Instagramu izražavajući svoju solidarnost s Ciapuniom i svoje uvjerenje u nevinost psa.

Hashtag koji je koristio, #muremzaciapuniem (što se prevodi kao #solidarniciapuniom), zatim su počeli koristiti i drugi korisnici društvenih mreža. "Ne možemo dopustiti da Ciapunio bude jedini osuđen među onima koji su krivi za sve te skandale i prijevare", tweetao je novinar Jakub Wiech.

Pročitajte više

 

Pročitajte više