Pronađite savršenog psa za svoju obitelj: Ove pasmine se najbolje slažu s djecom

Foto: Pexels

OBITELJI koje razmišljaju o proširenju nabavom krznenog ljubimca često se pitaju koji su psi najbolji za djecu. Uz pravu pasminu i odgoj, psi mogu biti fantastični prijatelji i čuvari naših najmlađih. U nastavku donosimo popis pasmina koje su idealne za obitelji s djecom, kao i savjete kako odabrati pravog psa za vaš dom.

Labrador

Labradori su poznati po svojoj ljubavi, odanosti i energiji. Izrazito su strpljivi i dobri s djecom, zbog čega su jedna od najpopularnijih pasmina pasa za obitelji.

Zlatni retriver

Slično kao i labradori, zlatni retriveri su ljubazni, strpljivi i inteligentni psi koji su idealni za obiteljski život. Njihova sposobnost socijalizacije i prilagodbe čini ih savršenim izborom za obitelji s djecom.

Bokser

Bokseri su zaštitnički nastrojeni, vesele naravi i izuzetno vezani uz svoje vlasnike. Ova pasmina je izrazito energična i zahtijeva puno igre i vježbe, što je čini idealnom za obitelji s aktivnom djecom.

Buldog

Buldog je smiren, druželjubiv i vrlo strpljiv pas, što ga čini odličnim izborom za obitelji s malom djecom. Iako su možda malo tvrdoglavi, s pravilnim treniranjem mogu biti odlični kućni ljubimci.

Bigl

Biglovi su energični psi poznati po svojoj znatiželji i ljubavi prema istraživanju. Odlični su za obitelji s djecom zbog svoje umiljate i prijateljske naravi.

Cavalier King Charles španijel

Ovi mali psi su ljubazni, nježni i voljni ugoditi svojim vlasnicima. Idealni su za obitelji koje traže manjeg psa sa stabilnim temperamentom.

Newfoundland

Newfoundlanderi su veliki, mirni i izrazito strpljivi, što ih čini odličnima za obitelji s djecom. Osim što su dobri čuvari, poznati su po svojim sposobnostima spašavanja u vodi.

Šetlandski ovčar

Šetlandski ovčari su inteligentni, energični i dobroćudni psi koji se odlično slažu s djecom. Njihova umiljata narav čini ih savršenim izborom za obitelji s malom djecom.

Savjeti pri odabiru pasa:

  • Uvijek uzmite u obzir starost, temperament i energetsku razinu djeteta pri odabiru psa.
  • Psi zahtijevaju vremena, pažnje i brige, stoga razmislite o svojim obiteljskim rutinama i obavezama prije nego što donesete odluku.
  • Uvijek upoznajte psa prije nego što ga dovedete u svoj dom kako biste bili sigurni da je kompatibilan s vašom obitelji.
  • Prije kupnje psa uvijek razmislite o opciji udomljavanja napuštene životinje. U azilima diljem Hrvatske ima mnogo pasa koji čekaju svoje ljude. Dio njih možete pogledati ovdje.

Pročitajte više

 

Pročitajte više