ANKETA Na red je došla i nova sezona Supertalenta. Hoćete li je gledati?

Foto: Press

STIGLA je i nedjelja kada kreće nova, deseta sezona Supertalenta. Od prošle sezone sve je zapravo ostalo nepromijenjeno. Žiri čine Maja Šuput, Martina Tomčić, Davor Bilman i Fabijan Pavao Medvešek. Voditelji su ponovno Igor Mešin i Frano Ridjan. Oni su ranije najavili izvanrednu sezonu. Hoćete li gledati novu sezonu?

U prvoj epizodi će se predstaviti devetero kandidata. Među njima je i Ukrajinka s hrvatskom adresom Nelia Lois koja je u Kijevu završila cirkusku akademiju. Dok je putovala po svijetu i priključivala se raznim družinama, najduže je boravila u Kini i Turskoj, no put ju je ipak odveo u Hrvatsku nakon što je njezina majka, kazališna glumica, ovdje pronašla ljubav.

Ukrajinka se odlično snašla u Hrvatskoj

Kada je tek doselila u Hrvatsku, živjela je u malom selu gdje je radila u vinogradu i brinula se o životinjama, no zbog ljubavi prema gradskom životu preselila se u Zagreb i vratila svojoj omiljenoj zanimaciji – cirkusu.

"Odmalena sam trenirala nešto i bila sam hiperaktivno dijete pa me baka svugdje gurala. Bavila sam se judom i onda shvatila da je to više muški sport, a ja sam ipak dama, pa sam odlučila da ću se baviti cirkusom", govori Nelia i dodaje da se u Hrvatskoj u protekle tri godine odlično snašla.

"Hrvatska me jako dobro primila. U jednom periodu sam ostala bez stana, posla i novaca, a u mojoj državi je krenuo rat", otkriva Nelia kojoj je preseljenje u Zagreb donijelo brojna poznanstva, a pronašla je i ljubav.

"U Ukrajini su mi ostali brat, koji se dobrovoljno pridružio vojsci, i baka koja me odgojila. Ne bojim se i ne skrivam svoje emocije, ali ne želim sa sobom nositi neke tužne privatne priče. Kad god se osjećam tužno, odem u dvoranu i treniram", zaključuje Nelia koja će žiri već na predstavljanju osvojiti pozitivnom energijom.

Studentica medicine predstavit će se pjevanjem

Među kandidatima u prvoj epizodi naći će se i 23-godišnja studentica medicine Maria Ćuro. "Rođena sam i odrasla u Italiji, a dolazim na Supertalent jer želim podijeliti svoj glas s Hrvatskom koju obožavam i mogu reći da sam počela pjevati uz naše pjesme", kaže.

Osim svog talenta, Maria će s gledateljima Supertalenta podijeliti i svoju dirljivu životnu priču i otkriti kako ju je nesretan događaj u djetinjstvu potaknuo da upiše medicinu i pomaže drugima.

"Kad sam imala dvije godine, provodila sam dosta vremena u bolnici, imala sam puno operacija, više ni ne znam koji im je broj. Mogu reći da je čudo što sam živa, a svaki put kada bih ušla u bolnicu, za mene bi taj miris bio kao miris kuće. To me potaknulo da upišem medicinu, a ono što su prije drugi pružali meni, ja želim dijeliti drugima", otkriva Maria koja jednaku ljubav gaji i prema pjevanju.

Kada ju je žiri upitao što joj je draže, pjevanje ili medicina, Maria je rekla: "Još jedan razlog zašto sam ovdje je da pomognem životu da odluči za mene."

Pročitajte više

 

Pročitajte više