Fotke vaterpolista Mladosti. Nema na čemu

Foto: Filip Popović

Jedan od najtrofejnijih vaterpolskih klubova Europe, zagrebački HAVK Mladost u pomlađenom sastavu spremno dočekuje novu sezonu. Ususret samom početku, u svitanje zore, vaterpolisti su svoj bazen na Savi zamijenili najvišim zagrebačkim bazenom, onim u novom hotelu Zonar na 21. katu i s pogledom na cijeli Zagreb.

Nijedan od 13 vaterpolista, od 18 koliko će ih igrati ove sezone, nikad nije zaigrao vaterpolo na višoj lokaciji. Snimio ih je fotograf Filip Popović.

"Bio je zaista poseban užitak zaigrati vaterpolo na najvišem zagrebačkom bazenu. U prvi trenutak nas je bilo pomalo i strah s obzirom na visinu. Trebalo je posebno paziti na loptu, no uspjeli smo zaigrati na najvišoj lokaciji ikad!" otkrio je golman Jerko Jurlina, dok je Jerko Penava dodao: "Ovo će nam snimanje dugo ostati u sjećanju, a mislim da nema bolje najave sezone od ove sportske razglednice s pogledom na cijeli Zagreb!"

Prosječna starost igrača - 22 godine

Zanimljiv podatak je da je prosječna starost igrača u ekipi 22 godine.

Nju predvodi kapetan Dario Rakovac, a tu su golmani Jerko Jurlina, Eugen Sunara i Jakov Ćosić, na lijevoj strani su Jan Bušić, Maroje Gluhaić, Jerko Penava i Ivan Huljev, na desnoj su Eugen Koprična, David Mijić, Dominik Obuljen i Vito Brankovič, bekovi su Amar Fajković, Goran Solje i Luka Bajić, dok su centri Branimir Herceg, Domagoj Jajčinović i Toni Bušić. Trener je Zoran Bajić, pomoćnici su Damir Vincek i Frano Vićan, kondicijski je Pero Kuterovac, a fizioterapeut je Damir Luketić.

"Mladost za iduću sezonu je Mladost koja je u okviru naših očekivanja, financijskih mogućnosti. U cilju saniranja naših dugovanja. Cilj nam je boriti se za treće mjesto, ove ćemo godine imati Primorje i Solaris koji će se boriti za to mjesto. Doveli smo pet novih igrača, doveli smo Jerka Penavu koji će nam biti veliko pojačanje, Eugen Koprična te na beku Luka Bajić koji se vratio iz Italije. Uz Tonija Bušića i Jana Bušića te Amara Fajkovića na beku, pokušat ćemo raditi, što će biti dobar zalog za budućnost. Nadam se dobrim igrama te da budemo blizu najboljih. Da pružimo što bolji i veći otpor. Radit ćemo i naporno trenirati te biti što bolji konkurenti!" zaključio je trener Zoran Bajić.

HAVK Mladost velike planove ima i izvan bazena. Nastavljaju s raznim edukacijama svih uzrasta te brojnim drugim projektima koji ovaj sportski kolektiv stavljaju u sam europski vrh.

Sve fotografije pogledajte u galeriji i - nema na čemu.

Pročitajte više

 

Pročitajte više