Ovo je Ellie, manekenka s Downovim sindromom koja je snimala za Gucci i Vogue

Foto: Profimedia

Ellie Goldstein manekenka je s Downovim sindromom koja je dokaz da se standardi ljepote napokon mijenjaju. Osmijeh ove 21-godišnjakinje osvaja srca modnih dizajnera diljem svijeta, a njeno lice krasilo je naslovnicu i slavnog Voguea.

Ellie je rođena u prosincu 2001. godine, piše Bored Panda. Prije njezina rođenja testovi i pretrage nisu pokazivali nikakve anomalije, pa su liječnici i njezini roditelji bili šokirani otkrićem da Ellie ima Downov sindrom i probleme sa srcem zbog kojih je morala biti podvrgnuta operacijama. To je bio velik šok za njezinu mamu Yvonne, koja se u početku borila s tim da se zbliži s bebom Ellie.

"Nisam se mogla povezati s njom. Pomislila bih: 'Koja je svrha? Ionako neće još dugo biti ovdje'", rekla je majka u jednom intervjuu. Naime, liječnici Ellienim roditeljima nisu davali nikakvu nadu. "Nikada neću zaboraviti liječnika koji je umarširao u moju sobu nakon poroda držeći je i govoreći: 'Ovo je Ellie, ima Downov sindrom. Neće hodati ni govoriti. Neće ići na sveučilište'", prisjetila se majka koja je ubrzo shvatila koliki je njena kći borac.

"Ne izgledam tako. Ja sam ja"

Išla je u redovnu osnovnu pa zatim i srednju školu, izborila se sa svim predrasudama i preprekama te završila na stranicama modnih časopisa. Na prijedlog školskog savjetnika Ellie su roditelji jednom poklonili slikovnicu o Downovom sindromu. Ellie ju je pomno pogledala i rekla mami: "Ne izgledam tako. Ja sam ja."

Nešto kasnije prijateljica njezine mame predložila im je da kontaktiraju Zabedee, inkluzivnu agenciju za talente koja zastupa osobe s invaliditetom i ostalim "razlikama". Ellie je prisustvovala probnom fotografiranju koje je prošlo toliko dobro da je dodana u agencijski "look book".

Osam mjeseci nakon toga Ellie je predstavljena u božićnoj reklami Superdruga. Nakon toga uslijedilo je snimanje za Gucci, a kampanje su se samo redale. Ellie danas ima i svoje profile na društvenim mrežama gdje dobiva uglavnom poruke podrške. Njena majka se brine za to da trolovi ne dospiju do nje.

Roditelji su je potaknuli i da kupi svoju kuću, iako kažu da su svjesni da ona možda nikad neće moći živjeti sama. No htjeli su da postane svjesna svog uspjeha. Od manekenske zarade kupila je kuću u Essexu, a danas i studira umjetnost.

"Htjela bih da ovo sve vidi onaj liječnik koji je rekao da nikad neću moći hodati", zaključila je ova inspirativna djevojka.

Pročitajte više

 

Pročitajte više