Kralj Charles se odriče imanja u Walesu vrijednog 1.2 milijuna funti

Foto: Profimedia

Kralj Charles odustaje od zakupa svog imanja u Walesu vrijednog 1.2 milijuna funti.

Imanje Llwynywermod, blizu Llandoveryja u Carmarthenshireu, za tadašnjeg princa Charlesa kupilo je Vojvodstvo Cornwall 2007. godine. Imanje s tri spavaće sobe i bivšom kućicom za kočije smješteno je na području ruševine vile i gleda na seoski park iz 18. stoljeća koji uključuje 40 hektara šume, piše BBC.

Buckinghamska palača potvrdila je da je kralj ranije ove godine obavijestio Vojvodstvo da planira odustati od najma kada istekne ovog ljeta. Llwynywermod je služio kao dom kralja i kraljice Camille tijekom posjeta Walesu, uključujući i tijekom godišnjih ljetnih turneja po zemlji.

Nakon obnove 2008. godine stare poljoprivredne zgrade sa središtem u dvorištu pretvorene su u jedinice za samostalan boravak. Prema Telegraphu, kralj je plaćao najamninu na Llwynywermodu otkako je vojvodstvo Cornwall prešlo na princa Williama nakon očeve krunidbe.

Citirajući kraljevske izvore, novine su rekle da je kralj ostao "strastven" prema Walesu, ali je odlučio odustati od posjeda jer je "malo vjerojatno" da će ga moći koristiti na isti način kao kad je bio princ od Walesa. Prije nego što je preuzeo prijestolje, kralj je redovito viđan u šetnji tim područjem, a on i kraljica opisani su kao "aktivni pokrovitelji" u selu.

Pročitajte više