Zašto poklopci na nekim kemijskama imaju rupu? Razlog bi vas mogao iznenaditi

Screenshot: Instagram

JEDAN od najvećih životnih misterija konačno je riješen, i to zahvaljujući ekipi na internetu. Ako ste se ikada zapitali zašto neke kemijske imaju rupu na poklopcu, postoji vrlo jednostavno objašnjenje, koje je i pomalo bizarno.

Iako neki misle da je to povezano s protokom tinte, pravi je razlog zapravo puno važniji. Prema tvrdnjama ljudi iz Bica, jednog od najpoznatijih brendova kemijskih olovaka, rupa u poklopcu zapravo je ključna sigurnosna značajka.

Sigurnosni standardi

Na web stranici Bica objašnjavaju: "Razlog zašto neke BIC® olovke imaju rupu na kapici je da se spriječi da kapica potpuno začepi dišni put ako se slučajno udahne. To zahtijevaju međunarodni sigurnosni standardi ISO11540, osim u slučajevima kada se poklopac smatra prevelikim da bi predstavljao opasnost od gušenja."

Ova bitna informacija podijeljena je i na Instagram profilu Zack Films, objašnjavajući da tvrtke kao što je Bic moraju osigurati da njihovi poklopci imaju rupu kako bi zaštitile kupce. U svom videu Zack objašnjava: "Vidite, dovoljno je prostora za protok zraka ako čep nekome zapne u grlu."

Mnogima je ovo bio prvi put da su čuli za ovu neobičnu informaciju, dok neki tvrde da je to općepoznata stvar.

Pročitajte više