Novi, ekonomičan i održiv način grijanja vašeg doma bez prirodnog plina

Foto: Press

AKO razmišljate o nadogradnji sustava grijanja i tople vode u vašem domu, nova serija dizalica topline tvrtke Panasonic pruža ekonomično rješenje koje pridonosi održivosti.

Dizalica topline zrak-voda nudi trenutno jedan od najekonomičnijih načina grijanja kao i proizvodnje potrošne tople vode. To rješenje je i prijateljski je nastrojeno prema okolišu jer koristi energiju okoline.

Kako radi dizalica topline zrak-voda?

Dizalica topline zrak-voda koristi toplinu preuzetu iz okolnog zraka za grijanje prostorija i tople vode. Može se instalirati gdje god postoji priključak električne energije, bez obzira na geografske uvjete. Razlika između klima uređaja i dizalice topline je u tome što kod potonje unutarnja jedinica ne grije ili hladi zrak prema potrebi, već to čini voda koja cirkulira u uređaju, koja je zagrijana korištenjem izmjenjivača topline.

Dizalica topline zrak-voda Aquarea sposobna je preuzeti do 80% potrebne toplinske energije iz okolnog zraka. Pruža učinkovito, ekološki prihvatljivo i ekonomično rješenje čak i pri ekstremnim vanjskim temperaturama. Ovi inovativni i niskoenergetski uređaji nude učinkovito rješenje prilagođeno individualnim potrebama stambenih zgrada i domova.

Jedna od glavnih prednosti dizalica topline je što vam ne treba prirodni plin kao izvor energije – dizalica topline radi na električnu energiju. Ovisno o okruženju, to može biti vrlo ekonomičan način grijanja vašeg doma i proizvodnje tople vode.

Aquarea K i Aquarea L – za različite tipove domova

Panasonic ima 60-godišnje iskustvo u razvoju dizalica topline, koje je usavršio u svoje dvije nove linije dizalica topline – Aquarea L Generation i Aquarea K Generation, namijenjene različitim kupcima.

Aquarea L Generation koristi vodeće prirodno rashladno sredstvo R290. To je savršeno rješenje za renovacije, gdje je potrebna visoka izlazna temperatura vode ili domove koji traže avangardnu dizalicu topline s prirodnim rashladnim sredstvom.

Može raditi bez pomoćnog grijanja na vanjskim temperaturama do -25 °C i osigurava maksimalnu temperaturu vode od 75 °C kada je vanjska temperatura na -10 °C. Čak i pri vanjskoj temperaturi od -25 °C, može isporučiti toplu vodu od 55 °C.

Aquarea K Generation je revolucionarni niskoenergetski sustav za grijanje, hlađenje i proizvodnju tople vode za kućanstvo koji pruža izvanredne performanse. Ovaj je model idealan za nove instalacije i dobro izolirane domove. Može raditi bez pomoćnog grijanja na vanjskim temperaturama do -25 °C i osigurava maksimalnu temperaturu vode od 60 °C kada je vanjska temperatura na -10 °C.

Obje serije nude redizajnirane unutarnje i vanjske jedinice koje će se lijepo uklopiti u svaki, čak i najelegantniji interijer, a njima se lako upravlja zahvaljujući mobilnim aplikacijama Aquarea SmartCloud i Aquarea ServiceCloud.

Sve su jedinice dizajnirane imajući na umu smanjenje buke, primjenjujući Panasonicovu jedinstvenu arhitekturu niske razine buke i mogu pružiti do A+++ energetsku učinkovitost za grijanje i do A+ učinkovitost za potrošnu toplu vodu, ovisno o okruženju.

Dizalice topline Panasonic Aquarea dostupne su kod vašeg instalatera.

Niste sigurni koju dizalicu topline Aquarea uzeti u obzir? Na svojim hrvatskim web-stranicama aircon.panasonic.hr, Panasonic nudi brzi alat za odabir dizalice topline. Odgovorite na nekoliko pitanja s više ponuđenih odgovora kako biste opisali svoj dom i on će predložiti savršen izbor za vas. Isprobajte ga već danas.

Pročitajte više