Pitanje o kavi izmučilo srednjoškolce, ni konobari se ne mogu dogovoriti oko rješenja

Foto: Instagram/HSC

PITANJE koje se pojavilo u testu srednjoškolaca u Velikoj Britaniji zadalo im je mnogo muke, ali oko njegova rješenja se nisu mogli dogovoriti ni konobari.

U ispitu su učenici imali priliku vidjeti dijagrame dva različita napitka kave u šalici, a njihov zadatak je bio pravilno ih imenovati.

Prvi je dijagram prikazivao šalicu napunjenu espressom i vrućom vodom, s malom količinom šlaga. Konobari su se složili da se tu radi o produženoj kavi sa šlagom, međutim, drugi dijagram ih je zbunio, prenosi Mirror.

Druga šalica sadrži espresso, kremu, mlijeko na pari te je prelivena pjenom, a stručnjaci se nisu uspjeli složiti radi li se o običnoj kavi s mlijekom ili cappuccinu.

Kieran Westlake, predsjednik Australskog udruženja za kavu, rekao je da je pitanje zeznuto i da se nije trebalo postaviti učenicima.

"Odgovor ovisi o lokaciji i kulturi gdje se kava poslužuje", poručio je.

Ipak, konobari više naginju tome da se radi o cappuccinu jer, kako kažu, obična kava ne bi imala pjenu na vrhu. Ljudi na internetu pitanje su prozvali glupim, a neki su čak ponudili i vlastito rješenje.

"Ovo nije cappuccino jer se ne spominju čokoladne mrvice", napisao je jedan korisnik.

"Slažem se. Cappuccino se radi s više pjene", poručio je drugi.

"Ja mislim da je ovo definitivno cappuccino", uzvratio je treći.

Pročitajte više