Ovo su 3 kombinacije koje ćemo nositi ove zime, iz jedne se nećete skidati

Foto: Luka Šangulin/Index

BLAGDANI su prošli u znaku uživanja u hrani i izležavanja u pidžami, a sad je došlo vrijeme za nove početke. U siječnju već tradicionalno donosimo nove odluke, pa je idealno vrijeme da unesemo nešto novo i u svoje ormare.

Trenirke su i u 2021. jedan od najtraženijih odjevnih komada, a uz temperature ispod nule najvažnije je da nam je u odjeći koju nosimo ugodno i toplo. U potragu za casual odjevnim komadima bacili smo se s modnom stilisticom Matejom Miljan Rafaj, čiji zanimljivi modni odabiri na Instagramu inspiriraju više od 37 tisuća pratiteljica.

U dućanu The Athlete's Foot Matea je odabrala tri odjevne kombinacije koje ćemo svi rado nositi ove zime: casual kombinaciju za opušteni boravak doma, street style kombinaciju za šetnju gradom i kombinaciju za sport i rekreaciju.

Spoj udobnosti i stila za svaki dan

Ove zime najviše vremena provodimo doma pa je pravo vrijeme da se počastimo komadom odjeće u kojemu ćemo se osjećati opušteno i lijepo. Matea kaže kako joj je kod odjeće koju nosi doma najvažnije da se u njoj osjeća ugodno: "Po doma sam uglavnom u tajicama i širokim majicama. Najvažnije mi je da se doma osjećam ugodno, da mogu nesmetano raditi sve što moram i da mi je toplo. Ove hlače me asociraju na sanjkanje tako da su se odlično uklopile u zimski look, ovaj put za po doma iako je odličan i za po snijegu."

Povezivanje udobnosti i stila, kako kaže Matea, itekako je moguće: "Jako često povezujem udobnost i stil jer, osim što mi je bitno da kombinacija bude meni lijepa, prije svega mi je bitno da bude i udobna. Kako to radim? Najčešće spajanjem na prvu nespojivih komada. Za one odvažne predlažem da probaju isto. Trenirka, koja je sada jako veliki hit, izgleda odlično ako se ispod nje obuče bijela košulja, doda komad nakita (ogrlica ili prstenje) i sve dodatno začini čizmama. Iako se na prvu radi o nespojivoj kombinaciji, ona je nosiva i jako efektna, prije svega udobna i sa stilom. Ovo je definitivno outfit koji ćemo sve češće viđati na ulicama."

Za šetnju gradom preporučuje "dobro se ušuškati"

Osim boravka doma, vrijeme provodimo i u šetnjama po parkovima i gradskim ulicama. S obzirom na hladnoće karakteristične za ovo doba godine, važno je obući se toplo, udobno i slojevito. Evo Matejinog prijedloga street style kombinacije.

"U ovoj kombinaciji naglasak stavljam na ležernu jaknu koja je efektna zbog boja, ali i svog modela. Odlučila sam se za oversize model jer ispod mogu odjenuti dodatne slojeve kako bi mi bilo još toplije. Udobne bijele tenisice su uvijek must have neovisno o godišnjem dobu i jedna od boljih investicija jer na gotovo sve izgledaju odlično."

U ovim hladnim mjesecima Matea posebno naglašava jedno: "Moja preporuka za ove hladne dane je dobro se ušuškati. Na sebe nabacam zaista jako puno slojeva kako bi mi bilo što toplije. Trenirke su definitivno došle do pobjedničkog postolja i postale jedan od prodavanijih komada u zadnjih gotovo godinu dana tako da s tim ne možete pogriješiti."

Pitali smo je i koje boje osobito voli nositi zimi. "Volim gotovo sve boje i još više ih volim kombinirati zajedno. Narančasta, roza, zelena, žuta ili crvena samo je dio onoga što imam u ormaru. Ipak, ako želite igrati na sigurno, preporučujem neutralne tonove ili tonove u kojima se i inače osjećate najugodnije", dodaje Matea.

Što preporučuje odjenuti za sport i rekreaciju?

Mnogi smo nakon blagdana počeli trenirati doma ili smo donijeli novogodišnju odluku da ćemo više vježbati. Kako bismo održali početnu motivaciju, mnogi od nas odlučuju se počastiti i novim komadom sportske odjeće.

"Kada je u pitanju sportska odjeća, kod mene su neizostavne tajice jer se u njima osjećam najugodnije i odlične su mi za vježbanje, šetnju i za cijeli dan po doma. Uz to kombiniram tople hoodice, otkriva nam Matea i kroz smijeh dodaje kako o novogodišnjim odlukama još uvijek razmišlja.

Za zimski trening ili trčanje vani Matea još jednom naglašava važnost slojevitog odijevanja: "Predlažem tajice, deblje čarape i udobne tenisice u kombinaciji sa sportskom tankom majicom i vjetrovkom ili hoodicom."

"Vrijeme je da unesemo malo boje i dobrog raspoloženja"

"Ovu kombinaciju sam odabrala prije svega zbog boje. Oko nas je sve dosta depresivno i sivo, pa je vrijeme da sami unesemo malo boje i dobrog raspoloženja koliko je to moguće. Osim toga, ova boja je dobra uvertira u proljetne kombinacije koje uskoro stižu. Trenirka je udobna, istovremeno ležerna i fashion tako da u njoj možete doslovno odraditi trening ili šetnju gradom", zaključuje Matea.

U The Athlete's Footu možete pronaći još mnogo ideja za zimske modne kombinacije. Do kraja siječnja aktualna su i sniženja do 50%, a cjelokupnu ponudu odjevnih komada po pristupačnim cijenama pronađite ovdje.

Sadržaj donosi Index u suradnji s The Athlete's Foot te u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više