Stavrosu je najveća podrška supruga Žarka: "Sve mi je krenulo nabolje s njom"

Foto: Jurica Galoic/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

JASMIN STAVROS u bolnici se bori za život nakon dijagnoze raka kostiju te, kako je sinoć otkrio, sumnje i na rak želuca. Stavrosu je u najtežim životnim trenucima podrška supruga Žarka. Jasmin i Žarka od 2008. godine žive pored Jastrebarskog, gdje su pronašli mir. Zajedno imaju dva sina - Krešu i Milu.

U ranijim intervjuima pjevač je isticao kako žali što je zbog karijere i natrpanog rasporeda sa svojom djecom provodio jako malo vremena. "Kad bi se vratilo vrijeme unatrag, više nikad to ne bih ponovio. Propustio sam rast svoje djece, bio sam s njima kad su bili mali, ja sam ih jako slabo i viđao, došao bih doma umoran", rekao je za IN Magazin jednom.

"Sinovi mi nisu imali oca, tek se sad upoznavamo"

"Jako puno sam radio, mislio sam da je to najvažnije - zaraditi puno novca da im omogućim dobar i lagodan život, i sad sam shvatio da je to isprazno, ta trka za novcem, to je tako isprazno", dodao je.

"Sinovi mi nisu imali oca, imali su samo majku, tako da se mi nismo ni poznavali, tek se sad zadnjih godina upoznavamo, sad smo već kao prijatelji, ali, eto, bolje i tako nego nikako. To mi je bila najveća greška u životu. Nikad nije kasno da se promijeniš, da postaneš pravi otac, što nisam bio u tom smislu, nisam bio pravi otac. Još se moram ja truditi da steknem njihovo povjerenje, da mi oni povjeruju da sam se promijenio, tek sam negdje na pola puta", priznao je tad.

"Ja sam ljeti stacioniran na Korčuli i, kad imam nastup, onda me uvijek pita stariji sin, on tamo živi već jedno 3 godine: 'Jel tebi treba da ti ideš na tu gažu?' Ja govorim: 'Pa i treba i ne treba. Idem malo radi sebe, radi publike, da se pomaknem, da ostanem u formi.' Onda mi kaže: 'Daj, čovječe, ostavi se tog pjevanja, malo si se napjeva u životu.' U biti ne treba jer, ako sam trebao nešto steći u životu, stekao sam, ako nisam, kad ću više steći, ali drži me to", iskren je tad bio pjevač.

Koliko je predan svom poslu, otkriva i Stavrosova jučerašnja izjava iz bolnice. "Stalno mi je krunica u ruci i molim se po cijele dane. Jedino mi je žao što sam imao puno nastupa, svaki vikend po dva, čak i tri, i sve sam to morao otkazati", rekao je.

Supruga Žarka ga izvukla

No, unatoč napornom rasporedu, Jasmin i njegova supruga Žarka pronalazili su vremena i za pomoć drugima. 2009. godine saznalo se da se godinama brinu o djevojčici Lidiji iz doma za nezbrinutu djecu na Vrhovcu

"Lidija je ljepota i toplina koja se dogodila našoj obitelji. Naravno, za to je zaslužna moja supruga koja je prije nekoliko godina s časnim sestrama pomagala Kući sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu na Vrhovcu, gdje je i upoznala djevojčicu", rekao je tad pjevač.

Koliko cijeni svoju suprugu, Jasmin redovito naglašava u intervjuima. Nikad nije krio da ga je upravo ona izvukla iz pakla ovisnosti.

"Upao san u loše društvo, nisan ja toga tada bio ni svjestan. Ma nisu to bili neki veliki poroci. To san ja sve probao iz neke znatiželje, al nisu meni tribale ni bolnice ni komune da se ja izliječim od ovisnosti. Nisu to bile ni neke teške droge. To je bila mladenačka ludost, zaboravimo to", rekao je u nedavnom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

U tom periodu je i upoznao Žarku. Nerijetko govori da mu je "sve krenulo nabolje otkad se oženio".

"Tada sam nju upoznao, nakon par godina smo se vjenčali. I bitno je reći da smo živjeli u predbračnoj čistoći. Nismo spavali prije braka. Danas je to, nažalost, rijetkost. Tada sam hodao s djevojkom koja je tako odgajana i živjela je vjeru i do prve bračne noći smo čekali", ispričao je.

"Nisam ja toliko bio u vjeri. Bio sam kršten i posli san napravio sve sakramente koji su trebali za brak. Žena mi je zapravo najviše pomogla. Da nije bilo nje, ne bih toliko bio u vjeri", poručio je.

Pročitajte više