Tupac dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih 26 godina nakon smrti

Foto: EPA

Legendarni reper Tupac Shakur jučer je dobio zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih, gotovo tri desetljeća nakon što je ubijen u pucnjavi iz zasjede. Svečanošću je odana počast umjetniku koji je poginuo u dobi od 25 godina nakon kratke, ali spektakularne karijere, u kojoj se od pomoćnog plesača uspeo do pozicije jedne od najutjecajnijih figura u hip-hopu.

"Stajati ovdje i predstavljati obitelj Shakur ispunjava moje srce čašću", rekla je Shakurova sestra Sekyiwa Set Shakur na otkrivanju zvijezde u Los Angelesu.

"Tupac je duboko u sebi znao da je oduvijek namijenjen za nešto veliko. I kao njegova mlađa sestra, imala sam tu privilegiju da gledam kako se ta veličina stvara", dodala je.

Ključna figura u hip-hopu

Poznat po svojim emocionalno intenzivnim stihovima i prirodnim darom za pozornicu, Shakur je prodao više od 75 milijuna ploča s hitovima poput California Love i Change. Shakur je također postao ključna ličnost u rivalstvu između hip-hopa Istočne i Zapadne američke obale, koje su također poticali promotori.

Iako je rođen u New Yorku, Shakur se kao tinejdžer preselio s obitelji u Kaliforniju. Postao je jedna od najprepoznatljivijih osoba na Zapadnoj obali prije nego što je u rujnu 1996. ustrijeljen u Las Vegasu. Okolnosti njegove smrti i dalje su nejasne.

Pročitajte više

 

Pročitajte više