Tvrdi da je radila u Meti za 175.000 eura godišnje, ovako joj je izgledao radni dan

Screenshot: TikTok

TVRTKA Meta, vlasnik Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, objavila je prije nekoliko dana da planira otpustiti 10.000 radnika. Tim se povodom na TikToku oglasila Maddie Macho, žena koja tvrdi da je u Meti radila kao regruterka. Ispričala je da je primala plaću od 190.000 dolara godišnje (175.000 eura) "da ne radi ništa". Tvrdi da su joj po dolasku u kompaniju rekli da neće zapošljavati nikoga narednih šest mjeseci i da neće imati posla.

"To je nešto što vam kažu kad počnete raditi. Zaista me oduševilo. Mislila sam da u tom periodu neću ništa raditi", ispričala je Maddie. Tvrdi da je u tvrtki ipak svaki dan morala učiti i ići na razne obuke. "Imala sam puno sastanaka. No, čemu? Nećemo nikoga zaposliti. Svi sastanci su se održavali samo da čujem da nećemo primiti nove ljude", rekla je. 

@maddie_macho Replying to @cassbass94 why I got fired at Meta #fired #meta #metalayoffs ♬ original sound - Maddie | The Career Finesser

Maddie je u Meti dobila otkaz u proljeće prošle godine jer je, tvrdi ona, video u kojem je opisivala beneficije koje tvrtka pruža postao viralan na društvenim mrežama. Rekla je da je njenim nadređenima smetalo što je javno rekla da firma nudi "4000 dolara u gotovini za djecu" i "3000 dolara za naknadu troškova za brigu o djeci."

Podsjećamo, izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg rekao je da će novi rezovi biti "teški". Uz ukidanje 10.000 radnih mjesta, 5000 slobodnih radnih mjesta u tvrtki ostat će nepopunjeno, dodao je. U dopisu koji je Zuckerberg poslao zaposlenicima rekao je kako vjeruje da je tvrtka pretrpjela "ponizan poziv na buđenje" 2022. godine, kada je doživjela dramatično usporavanje prihoda, piše BBC.

Pročitajte više

 

Pročitajte više