Tvrdi da je radila u Meti za 175.000 eura godišnje, ovako joj je izgledao radni dan

Screenshot: TikTok

TVRTKA Meta, vlasnik Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, objavila je prije nekoliko dana da planira otpustiti 10.000 radnika. Tim se povodom na TikToku oglasila Maddie Macho, žena koja tvrdi da je u Meti radila kao regruterka. Ispričala je da je primala plaću od 190.000 dolara godišnje (175.000 eura) "da ne radi ništa". Tvrdi da su joj po dolasku u kompaniju rekli da neće zapošljavati nikoga narednih šest mjeseci i da neće imati posla.

"To je nešto što vam kažu kad počnete raditi. Zaista me oduševilo. Mislila sam da u tom periodu neću ništa raditi", ispričala je Maddie. Tvrdi da je u tvrtki ipak svaki dan morala učiti i ići na razne obuke. "Imala sam puno sastanaka. No, čemu? Nećemo nikoga zaposliti. Svi sastanci su se održavali samo da čujem da nećemo primiti nove ljude", rekla je. 

@maddie_macho Replying to @cassbass94 why I got fired at Meta #fired #meta #metalayoffs ♬ original sound - Maddie | The Career Finesser

Maddie je u Meti dobila otkaz u proljeće prošle godine jer je, tvrdi ona, video u kojem je opisivala beneficije koje tvrtka pruža postao viralan na društvenim mrežama. Rekla je da je njenim nadređenima smetalo što je javno rekla da firma nudi "4000 dolara u gotovini za djecu" i "3000 dolara za naknadu troškova za brigu o djeci."

Podsjećamo, izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg rekao je da će novi rezovi biti "teški". Uz ukidanje 10.000 radnih mjesta, 5000 slobodnih radnih mjesta u tvrtki ostat će nepopunjeno, dodao je. U dopisu koji je Zuckerberg poslao zaposlenicima rekao je kako vjeruje da je tvrtka pretrpjela "ponizan poziv na buđenje" 2022. godine, kada je doživjela dramatično usporavanje prihoda, piše BBC.

Pročitajte više