VIDEO Pitali smo ljude u Zagrebu znaju li što se danas slavi. Nisu imali pojma

Foto: Index

DANAS katolici slave blagdan Tijelova i mnogi ljudi diljem Hrvatske imaju neradni dan. Jučer smo prošetali Zagrebom i ispitivali ljude znaju li što se danas slavi. Mnogi od njih nisu imali pojma.

"Nisam baš veliki katolik..."

"Iskreno, ne znam. Nemam pojma", rekao je mladi muškarac kojeg smo sreli u Zagrebu te je otkrio da on na Tijelovo radi. "Nisam baš veliki katolik, ali podržavam sve blagdane i vjernike", dodao je. 

@index.hr

Znaju li Hrvati zašto danas ne rade?

♬ original sound - Index.hr

Jedna djevojka se zbunila i oko datuma. "Danas je 20. Ne, nije. Išla sam probavati vjenčanicu pa sam zbunjena. 7.6. je danas, sutra 8.6.", rekla je, a onda je ostala iznenađena kad smo joj rekli da je 8. lipnja neradni dan. 

"Ajme, što je neradni dan? Kakav dan?" rekla je djevojka te iskreno odgovorila da ne zna da je Tijelovo.

@index.hr

Tijelovo? Što je to? :D

♬ original sound - Index.hr

"Dan državnosti?"

Druga djevojka potpuno se zbunila. "Joj, to je uvijek fora. Nije Dan državnosti?" rekla je, a kad smo je obavijestili da je riječ o katoličkom blagdanu, pogodila je da se slavi Tijelovo.

@index.hr

Provjerili smo znaju li Hrvati zašto je danas praznik

♬ original sound - Index.hr

Još jedan dečko nije znao da je Tijelovo. "Nemam pojma što sutra slavimo. Ne radim sutra. Mislim da je nešto državno", rekao je dečko, a kad smo mu rekli da je u pitanju katolički blagdan, odgovorio je: "Katolički? Onda stvarno ne znam."

@index.hr

Što je to Tijelovo?

♬ original sound - Index.hr

Sreli smo i strankinje koje također nisu bile upućene u to što se slavi. "Vidjela sam na Googleu da je nešto oko Tijelova, ali ne znam što je to", rekla je djevojka.

@index.hr

Pitali smo turiste jesu li ikad čuli za Tijelovo

♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više