Tom Holland uzima pauzu od glume: Posljednja uloga me slomila

Foto: EPA

Tom Holland uzima godinu dana pauze od glume kako bi se pobrinuo za svoje mentalno zdravlje, nakon što je prošao, kako je sam rekao, teško vrijeme i "malo se raspao" dok je radio na svom najnovijem projektu.

27-godišnji britanski glumac trenutno promovira triler seriju The Crowded Room, u kojoj je i glumac i producent. Holland glumi lik koji se temelji na Billyju Milliganu, poznatom i kao Silovatelj s kampusa, Amerikancu koji je tvrdio da ima 24 alternativne ličnosti i bio je prvi pojedinac koji je proglašen nevinim zbog neuračunljivosti na temelju disocijativnog poremećaja identiteta, piše Guardian.

Holland je u srijedu u razgovoru za Extru rekao da je "volio krivulju učenja dok je postajao producent", ali ga je žongliranje tim odgovornostima dok je glumio lik s teškom mentalnom bolešću gurnulo preko ruba.

 

"Nije mi stran naporan rad. Živio sam s idejom da je naporan rad dobar posao. A opet, serija me slomila. Došlo je vrijeme kada sam trebao odmor i nestao sam, otišao u Meksiko na tjedan dana i proveo vrijeme ležeći na plaži. Sada sam uzeo godinu dana pauze, a to je rezultat toga koliko je ova serija bila teška. Uzbuđen sam vidjeti kako će ispasti. Osjećam da naš naporan rad nije bio uzaludan", rekao je.

"Bilo je to teško vrijeme, sigurno. Istraživali smo određene emocije koje definitivno nikad prije nisam iskusio. A povrh toga, biti producent, nositi se sa svakodnevnim problemima koji dolaze s bilo kojim filmskim setom, samo je donijelo dodatnu razinu pritiska", dodao je.

Razmišljao je i o potpunom odustajanju od glume

Za Entertainment Weekly u svibnju Holland je rekao da se zbog The Crowded Rooma teško izvlačio iz uloge te da je čak razmišljao o brijanju glave kako bi se "riješio lika".

"Vidio sam sebe u njemu, ali u svom privatnom životu. Sjećam se da sam se malo raspao kod kuće i pomislio: 'Idem obrijati glavu. Moram obrijati glavu jer se moram riješiti ovog lika.' I očito, bili smo usred snimanja, pa sam odlučio da neću. Bilo je drugačije od svega što sam ikada prije doživio", rekao je mladi glumac.

"Nisu mi strani fizički aspekti posla, rad na cijelom akcijskom filmu. Ali s mentalnog aspekta to me stvarno porazilo i trebalo mi je dosta vremena da se oporavim nakon toga, da se nekako vratim u stvarnost", dodao je.

Holland je ranije govorio o pokušajima da zaštiti svoje mentalno zdravlje, uključujući uzimanje pauze od društvenih medija i trijeznost. Rekao je da mu je serija pomogla da bolje razumije svoje mentalno zdravlje, dodavši da mu je pomogla u "prepoznavanju okidača" i "stvari koje mu izazivaju stres".

Godine 2021. rekao je da razmišlja o potpunom odustajanju od glume: "Ne znam ni želim li biti glumac... Počeo sam glumiti s 11 godina i nisam radio ništa drugo, pa bih volio raditi druge stvari. Iskreno, ja nekako... imam krizu srednjih godina – s 25 godina, imam krizu prije srednjih godina."

Pročitajte više

 

Pročitajte više